Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

REȚETE VECHI DE 100 DE ANI: Supă de dovlecei și Pâine spaniolă


În cadrul acestei rubrici vă prezentăm rețete culinare vechi, preluate din diferite ”tratate” de specialitate, precizând, de fiecare dată, sursa. Săptămâna aceasta vă propunem ”Supă de dovlecei” și ”Pâine spaniolă”, ambele rețete fiind publicate în ”Carte de bucătărie — 1501 feluri de măncări” (1935), cu o prefață de Constantin Bacalbașa.

Supă de dovlecei

Razi coaja de la dovlecei, îi scobești și îi umpli iarăși cu ce ai scos din ei amestecat cu miez de franzelă cu tocătură de carne de miel în cari amesteci un ou sau două, după cantitate, sare, piper, puțin orez și pătrunjel. Așezi dovleceii umpluți în oala cu zeamă de carne sau apă și îi lași să fiarbă adăogând puțin orez, sare, piper, ceapă tocată mărunt și coaja dela o jumătate de lămâe. Când carnea este fiartă, dai la masă. Se pune în zeamă să fiarbă înainte zarzavatul de supă, apoi se pun dovleceii. Mulți servesc această supă cu aguridă. Se fierb boabele de aguridă cu puțină apă, apoi se zdrobesc și se strecoară zeama lor peste supa de dovlecei.

Pâine spaniolă

Tăiați felii egale de pâine de secară și acoperiți-le cu peltea de gutui sau de ori care alt fruct; se poate întrebuința și marmelada. Așezați felii una peste alta. Apoi în 500 gr. vin alb sau roșu puneți 250 gr. zahăr, după ce zahărul s’a topit, muiați în vin feliile, apoi le tăvăliți, în gălbenuș de ou bătut și în praf de pezmete. Prăjiți feliile în unt, presărați-le cu un praf de zahăr și scorțișoară și serviți-le.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?