Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624
Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624

Funcția de INSPECTOR ȘCOLAR GENERAL este scoasă la CONCURS


Ministerul Educației și Cercetării Științifice a anunțat scoaterea la concurs a postului de inspector școlar general la ISJ Vrancea. La concurs pot candida cei care îndeplinesc, cumulativ, anumite condiții. În primul rând, candidatul trebuie să fie membru al corpului național de experți în managementul educațional, absolvent al unei instituții de învățământ superior cu diplomă de licență. De asemenea, trebuie să fie titular în învățământ, cu grad didactic I sau titlu științific de doctor. O altă condiție este legată de vechimea în învățământul preuniversitar, care trebuie să fie de cel puțin 8 ani, dintre care cel puțin 5 în ultimii 10. De asemenea, e necesar ca în ultimii cinci ani să aibă calificativul „foarte bine” și să nu fie sancționat disciplinar în anul școlar curent.
    Un alt criteriu constă în recomandarea sau caracterizarea privind calitățile profesionale, manageriale și morale, obținută din partea consiliului profesoral al unității de învățământ/ din partea consiliului de administrație al inspectoratului școlar/ organului de conducere al instituției în care candidatul își desfășoară activitatea/ recomandarea senatului universității. Se mai cere să nu fi desfășurat poliție politică și să nu fi fost lipsit de dreptul de a ocupa o funcție de conducere în învățământ prin hotărâre judecătorească definitivă de condamnare penală. Pentru a participa la concursul în vederea ocuparea funcției de inspector școlar general, personalul didactic trebuie să fie apt din punct de vedere medical și să nu împlinească vârsta standard de pensionare la data susținerii concursului.
Dosarele de înscriere se vor depune în perioada 26 octombrie-8 noiembrie 2015 la sediul Inspectoratului Școlar Județean. Probele de concurs se vor desfășura în intervalul 23-25 noiembrie, la sediul Ministerului Educației și Cercetării Științifice.
    Reamintim că atribuțiile de inspector școlar general au fost preluate, la 1 septembrie, de profesoara Lidia Dumbravă, inspector școlar general adjunct, după ce lui Cristinel Știru i-a încetat detașarea în această funcție pe 31 august.

16 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?