Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

GALERIE FOTO: Elevii de la Liceul Longinescu s-au întâlnit cu polițiștii


Polițiștii Biroului Investigații Criminale Focșani au desfășurat activități de prevenire, sub egida „STOP! NU ESTE POVESTE! ȘI TU POÈšI DEVENI VICTIMÄ‚!”, în colaborare cu reprezentanți ai comunității rome și Asociația Protecția Victimelor „Life Challenge”. Scopul acestui protocol îl reprezintă prevenirea faptelor cu violență comise de elevi atât în unitățile de învățământ cât și în zona adiacentă, informarea și conștientizarea tinerilor cu privire la necesitatea adoptării unor măsuri de autoprotecție, precum și prezentarea consecințelor ce decurg din săvârșirea infracțiunilor.
Astfel, marți, 22 mai a.c., între orele 11.00-14.00, polițiștii Biroului Investigații Criminale Focșani împreună cu partenerii s-au întâlnit cu elevii claselor IX – XI de la Liceul Tehnologic „G.G.Longinescu” din municipiul Focșani și au dezbătut diferite teme care să conducă la prevenirea delincvenței juvenile și reducerea riscului de victimizare. Informațiile privind delicvența juvenilă, violența în școli și violența în familie au fost oferite sub forma de materiale power-point precum și spoturi de prevenire.
Totodată, în discuțiile purtate cu elevii au fost prezentate aspecte legislative cu privire la fapte penale, pedepsele prevăzute de lege în cazul săvârșirii unor infracțiuni, precum și măsurile educative care pot fi dispuse în asemenea situații.
În cadrul întâlnirii de astăzi, 23 mai a.c., între orele 9.00-12.00, activitățile de prevenire au continuat cu elevii claselor a IX-a și a X-a de la Colegiul Tehnic ,,Valeriu D. Cotea” din municipiul Focșani iar între orele 12.00-15.00, cu elevii Școlii Gimnaziale nr. 7 din localitate. Mesajul polițiștilor a fost primit cu interes de către elevii prezenți la acțiune, care au fost sfătuiți să aibă o atitudine nonviolentă și să evite asocierea cu persoane predispuse la comiterea faptelor antisociale.
Polițiștii vor continua activitățile de prevenire în unitățile de învățământ până la finalul anului școlar.

Biroul de presă al IPJ Vrancea, 23 mai

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?