Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622
Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622

VIDEO şi GALERIE FOTO: Cadavrul Elenei a fost găsit. Avea hainele ude, apă în cizme și o lovitură pe față


Elena Iordache, femeia de 41 de ani, din satul Dălhăuți, comuna Cârligele, dispărută în urmă cu o săptămână în pădure, a fost găsită fără viață la marginea unui drum forestier, pe raza satului Mahriu, comuna Poiana Cristei. Trupul neînsuflețit a fost descoperit ieri dimineață, de un localnic din Mahriu. Omul și-a dat seama imediat despre cine este vorba și a sesizat imediat autoritățile. Vestea găsirii femeii s-a dus repede, iar la fața locului au ajuns pe lângă anchetatori și zeci de oameni din satul Dealul Cucului, inclusiv o bătrână de 90 de ani, care a trecut dealul în baston. De asemenea, la fața locului a fost și Traian, concubinul Elenei, care nu s-a putut abține din plâns. Omul ne-a spus că nu știe de ce a plecat Elena de acasă, pentru că el dormea, dar și că nu-și explică cum a ajuns aceasta în apropiere de Mahriu, pentru că drumul către Dălhăuți este în partea opusă. În locul în care a fost găsită moartă Elena a ajuns și Nom, câinele polițist specializat în identificarea cadavrelor. Nom a simțit imediat că în apropierea lui este un cadavru și s-a dus direct la acesta, lătrând în continuu, pentru a-l atenționa pe conductorul său. După ce s-a făcut cercetarea la fața locului, trupul neînsuflețit al Elenei a fost ridicat și transportat  la Serviciul de Medicină Legală pentru necropsie, urmând ca medicul legist să stabilească din ce cauze a murit femeia. 

    Elena Iordache, care a dispărut în pădure împreună cu sora și două dintre nepoate, a fost găsită la rându-i moartă. Trupul neînsuflețit al femeii de 41 de ani a fost găsit la o săptămână de la sesizarea dispariției, pe marginea unui drum forestier, în pădure, la o distanță de aproximativ 1,5 kilometri de satul Mahriu, în direcția total opusă celei pe care ar fi trebuit să o ia pentru a ajunge la Dălhăuți.
    Persoana care a găsit-o, un bărbat din Mahriu, și-a dat imediat seama despre cine este vorba și a sesizat autoritățile. „Cred că era în jur de 6:30 când am găsit-o. Vroiam să vin la pădure să iau niște vârfuri și am venit cu mașina să văd dacă este drumul bun. Am oprit în zona asta (zona în care a fost găsită Elena – n.r.) și mi-am aruncat ochii pe marginea drumului. Am văzut cizmele, apoi pantalonii și geaca și mi-am dat seama că este o persoană. M-am gândit imediat la ea. Nu o cunoșteam, dar știam de dispariție și că este căutată. Am anunțat imediat. Nu-mi dau seama cum a ajuns tocmai aici. Poate s-a rătăcit, cine știe! Până în Mahriu mai era un kilometru, un kilometru și ceva. Dacă reușea să ajungă, poate se salva. Da cine știe ce s-o fi întâmplat? Nu o fi mai putut să continuie!”, ne-a precizat Georgel Istrate, bărbatul care a descoperit cadavrul Elenei.
    În zonă au ajuns anchetatorii și odată cu ei și câinele Nom, venit tocmai de la Sibiu. Imediat ce a ajuns în zonă, acesta a început să se agite, ducându-se direct la cadavru și începând să latre, pentru a-și atenționa conductorul că a găsit ceva. De asemenea, în zonă au ajuns mai mulți oameni din satul Dealul Cucului, unii chiar înaintea oamenilor legii. Ei au venit într-un suflet, mai ales că de atâtea zile nu au mai avut liniște. Printre ei și o bătrânică trecută de 90 de ani, care a trecut dealul cât ai clipi în baston, pentru că vroia să vadă cu ochii ei tot ce se întâmplă.

   Concubinul Elenei a plâns continuu

    Nu a lipsit nici concubinul Elenei, Traian Văsâi, care nu și-a putut stăpâni lacrimile. Omul a spus că nu-și explică cum a putut ajunge cea cu care are un băiețel de doi ani tocmai acolo, așa cum nu știe nici de ce a plecat femeia din casa mamei sale. Spune că dormea, iar când s-a trezit nu a mai găsit-o acasă. „Nu știu cum a ajuns aici. De unde a venit tocmai aici Dumnezeu știe! Atunci când ea a plecat, eu m-am odihnit un pic și când m-am trezit nu mai era. Nu ne-am certat, că nu aveam de ce să ne certăm. Cine știe ce a pățit ea de a ajuns aici! Eu atunci când am văzut că nu este, m-am dus la Cârligele și dacă nu am găsit-o nici aici, s-a anunțat după aceea. Avem un băiețel de 2 ani amândoi”, a spus bărbatul.
    Fratele lui Traian, Gheorghe, prezent și el la fața locului, crede că a sa cumnată a ajuns acolo fie după ce s-a speriat de porcii mistreți, fie în timp ce vroia să se întoarcă în sat. „Eu cred că ele au mers până într-un punct și aici ori s-au speriat de ceva, animale sălbatice, ori nu au mai putut merge și au dat să se întoarcă în sat da s-au rătăcit”, a spus Gheorghe.
    Și o femeie din satul Dealul Cucului crede că Elena s-a rătăcit. „Ea, de acolo de unde au fost găsite fetele, a făcut în sus, a traversat drumul și a ajuns tocmai aici. S-a rătăcit săraca, că altfel nu se explică ce căuta pe aici. Acum vreo doi ani ea s-a mai rătăcit o dată. Era cu mamă-sa și cu o altă sora de-a ei. M-am întâlnit eu cu ele și ziceau că o iau către schid, dar ele erau cu totul în altă parte”, a susținut femeia.

   Era instalată rigiditatea cadaverică

    Elena a fost găsită cu fața în jos. Se bănuiește că a căzut și nu s-a mai putut ridica, nicidecum că s-ar fi așezat așa pentru a se odihni. Hainele cu care era îmbrăcată erau ude, iar în cizme avea apă. De asemenea, pe partea dreaptă a feței avea o lovitură, survenită în urma căderii pe un băț, peste care a și fost găsită.
Pe trupul neînsuflețit al femeii nu au fost observate urme de violență, iar anchetatorii cred că decesul a survenit în urmă cu ceva timp, întrucât era instalată rigiditatea cadaverică. „În această dimineață (ieri dimineață-n.r.) în jurul orei 8.15, în timp ce ne pregăteam să reluăm căutările, inclusiv cu câinii specializați în identificarea cadavrelor, am fost anunțați că un paznic de vânătoare din satul Mahriu, în timp ce se ducea către pădure, a găsit pe marginea drumului cadavrul unei femei. Ne-am deplasat la fața locului cu criminalistul, dar și cu un câine în ideea de a localiza o eventuală direcție din care a venit femeia. Cadavrul a fost identificat la o distanță de aproximativ 1,5 kilometri de extremitatea nordică a satului Mahriu și s-a stabilit că este vorba despre Elena Iordache, femeia dispărută. La o examinare criminalistică preliminară s-a observat că toate hainele sunt ude și acum, la o săptămână de la dispariție, femeia având apă inclusiv în cizme. Pe corp nu au fost observate urme vizibile de violență, iar pe față, pe partea dreaptă, s-au observat urme de cădere pe un corp dur, mai exact o creangă pe care femeia a căzut cu fața. De asemenea, s-au observat și particularități care arată faptul că decesul a survenit cu mai multe zile în urmă, fiind vorba inclusiv despre o rigiditate cadaverică. Se va efectua necropsia, dar și examenul histopatologic pentru a se stabili cu exactitate cauza morții. Din locurile în care au fost găsite celelalte trei cadavre și până aici sunt 3,4-4 kilometri. Femeia a fost găsită exact în direcția opusă celei care duce către Dălhăuți”, a explicat comisarul șef Daniel Popescu, șeful Compartimentului „Urmăriri” din cadrul IPJ Vrancea, care a fost prezent la fața locului alături de șeful Serviciului de Investigații Criminale, comisarul șef Marian Cârjică, dar și de alți polițiști.
    Comisarul șef Popescu a adăugat că, anterior găsirii decedatei, s-au făcut căutări până în apropierea locului în care a fost găsit cel de-al patrulea cadavru, mai exact până la muchia dealului care desparte satul Dealul Cucului de Mahriu, ambele din comuna Poiana Cristei. În opinia sa, Elena s-a rătăcit, iar condițiile meteo și oboseala au făcut-o să cedeze. El a adăugat că în locul în care a fost găsită, femeia nu s-a așezat să se odihnească, ci s-a prăbușit pur și simplu.
   

   Ar putea fi îngropată lângă sora și nepoatele ei

    Deocamdată nu se știe unde va fi îngropată Elena, dar este posibil ca ea să-și doarmă somnul de veci lângă sora ei Dumitra și cele două nepoate, care au fost înmormântate sâmbătă, în cimitirul din Dălhăuți. Ieri, concubinul Elenei și fratele acestuia au spus că se vor ocupa de tot, dacă familia va fi de acord ca ea să fie înmormântată la Poiana Cristei. Primarul comunei Cârligele, Ștefan Moscu, ne-a spus, ieri, că dacă familia va decide ca Elena să fie îngropată în cimitirul din comuna sa, el, împreună cu oamenii cu suflet mare, se va ocupa de toate cele necesare. „Deocamdată nu știu ce vor hotărâ membrii familiei, dar dacă vor decide să o îngroape aici, eu și cu persoanele care ne-au ajutat și în celelalte cazuri vom face tot ce putem pentru a-i face toate cele necesare”, ne-a spus edilul.
    Reamintim că Elena a dispărut în seara zilei de 11 octombrie, împreună cu sora sa Dumitra și fetele acesteia din urmă, de 14 și 3 ani. S-a sesizat dispariția lor luni seara, iar marți au fost găsite cadavrele Dumitrei și ale fetelor sale, în apropierea satului Dealul Cucului din comuna Poiana Cristei. Cele trei au fost conduse pe ultimul drum sâmbătă, fiind înmormântate în aceeași groapă, în cimitirul din comuna Cârligele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?