Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629
Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629

Secretarul municipiului Eduard Corhană, diagnosticat cu hepatita A, a fost externat


Eduard Corhană, secretarul Municipiului Focșani, care a fost internat în Spitalul Județean de Urgență Focșani cu hepatita A, a fost externat ieri din Secția de Boli Infecțioase. El a stat internat 10 zile. Potrivit unor surse, secretarul va fi o perioadă în concediu medical. Atribuțiile sale în cadrul administrației locale sunt îndeplinite de juristul Liviu Pogorevici. În ceea ce privește cazurile de hepatită A din blocul ISEH, situat în cartierul SUD, încă un copil este suspectat de medici că ar suferi de această boală. În total, până acum, șase copii au fost diagnosticați cu hepatita A.
Reamintim că pe 9 octombrie, după ce trei copii din blocul ISEH au fost  diagnosticați cu hepatită A, o echipă de la DSP s-a deplasat la fața locului unde a vaccinat 16 copii cu vârste între 2 și 14 ani. De asemenea, s-a făcut dezinfecția holurilor, a grupurilor sanitare și a apartamentelor unde au fost confirmate cazurile. Apoi, o echipă din cadrul DSP s-a deplasat la sediul Primăriei Focșani, unde a efectuat dezinfecția birourilor și a toaletelor. De asemenea, s-au distribuit și materiale dezinfectante.
Hepatita acută virală de tip A, cunoscută drept „boala mâinilor murdare”, este o  infecție virală contagioasă cauzată de virusul hepatic de tip A, care este transmis prin ingerarea alimentelor contaminate prin intermediul mâinilor murdare și a apei potabile contaminate. Însă, spre deosebire de virușii hepatici B și C, hepatita A nu determină o infecție cronică asupra ficatului.
Medicii spun că simptomele hepatitei A îmbracă diferite forme. Poate să aibă un debut pseudogripal sau de abdomen acut, cu dureri abdominale, greață, vărsături. La acestea apar întotdeauna modificări de culoare ale scaunului care este ca un lut, iar urina are culoarea berei brune. La apariția acestor simptome este indicat să vă prezentați la medicul de familie sau cel specialist, care în urma unor analize specifice va stabili o conduită terapeutică. În majoritatea cazurilor, persoanele diagnosticate cu hepatită sunt internate în spital 7-10 zile, unde urmează tratament de specialitate.
Foarte important în tratarea hepatitei A este și regimul alimentar. Trebuie evitate prăjelile, alcoolul, cafeaua și ciocolata. Pentru a evita îmbolnăvirile cu hepatita A, medicii recomandă igiena riguroasă a mâinilor, în special după folosirea toaletei și înainte de fiecare masă, aprovizionarea cu apă potabilă și alimente numai din surse verificate sanitar, spălarea corespunzătoare a fructelor și legumelor care se consumă în stare proaspătă. Cea mai eficientă metodă de profilaxie este vaccinarea împotriva hepatitei cu virus A.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?