Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623
Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623

„Sănătatea, primul pas spre o viață mai bună”


Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, beneficiar al proiectului „Inițiativă pentru romii marginalizați”, împreună cu partenerii săi, organizează astăzi, la Focșani, o dezbatere-eveniment sub genericul „Sănătatea, primul pas spre o viață mai bună”. Întâlnirea, care va avea loc cu începere de la ora 10.30, la Pensiunea „Sara”, face parte dintr-un concept de promovare a unui stil de viață sănătos, de prevenire a riscurilor de îmbolnăvire, precum și de combatere a disfuncțiilor sociale în cadrul comunităților de romi. Evenimentul este parte a „Caravanei pentru sănătate” care se va opri atât în Focșani, cât și în alte nouă localități, și anume Iași, Craiova, Constanța, Satu Mare, Cluj Napoca, Alba Iulia, Târgoviște, Buftea și București, cu scopul de a promova prin materiale specifice și prin dezbateri câteva mesaje care să reflecte importanța unei vieți sănătoase.
    La aceste întâlniri sunt invitați să participe reprezentanți ai comunităților de romi, reprezentanți ai autorităților locale și centrale, medici și mediatori sanitari, psihologi, sociologi, asistenți sociali și reprezentanți ai unor organizații neguvernamentale care derulează programe de integrare a persoanelor dependente de alcool, tutun, droguri etc. și programe de sprijin al acestor persoane în procesul de recuperare. În urma dezbaterilor ce vor avea loc cu prilejul „Caravanei pentru sănătate”, la care se vor reuni specialiști din domeniile amintite, organizatorii își propun să găsească puncte comune de interes, care privesc importanța sănătății populației de etnie romă în asigurarea integrării sociale a acesteia pentru un trai decent.
    În programul întâlnirii ce are loc azi la Focșani sunt cuprinse în prima parte a zilei: prezentarea proiectului „Inițiativă pentru romii marginalizați” – obiective, activități și oportunități pentru persoanele de etnie romă; vizionarea filmului documentar „Sănătatea, primul pas spre o viață mai bună”; administrația publică în sprijinul comunităților de romi; programe gratuite de diagnosticare și tratament; ajutor pentru dependență. După prânz va avea loc expunerea „Despre noi, romii. Provocări și rezolvări” și o dezbatere pe tema disfuncțiilor sociale (conduită infracțională, alcool, droguri).

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?