Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

DISTRUGĂTORUL de Focşani. Un tânăr a făcut praf aparate de jocuri de noroc, ușa de la intrarea într-un bloc, oglinzi retrovizoare


Un tânăr de 27 de ani din Focșani este cercetat pentru distrugere, după ce a distrus patru aparate de jocuri de noroc, supărat fiind că a pierdut banii, dar și ușa de la intrarea într-un bloc și oglinzile retrovizoare ale mai multor mașini.
    Prima sesizare cu privire la distrugerile provocate de tânăr s-a primit sâmbătă seara, în jurul orei 21.45. În momentul în care jandarmii au ajuns la fața locului, l-au găsit pe tânăr lovind cu un scaun mai multe aparate de jocuri de noroc. „În data de 17.10.2015, ora 21.45, o patrulă de jandarmi din cadrul Detașamentului 1 Jandarmi Mobil Focșani a fost solicitată să intervină la un bar din municipiul Focșani, unde un tânăr distrugea aparatele electronice de joc. Jandarmii ajunși la fața locului au oprit bărbatul din acțiunea sa și au constatat că acesta are 27 ani și este din Focșani care, fiind supărat că a pierdut la jocurile electronice, a luat un scaun din sala de joc și a distrus patru dintre aparate”, se arată într-o informare a IJJ Vrancea.
    Tânărului nu i-au trecut nervii nici în ziua următoare. Duminică, el a distrus ușa de la intrarea într-un bloc, dar și oglinzile retrovizoare ale mai multor mașini. „De asemenea, a doua zi, 18.10.2015, ora 16.10, jandarmii au fost solicitați să intervină în scara unui bloc unde aceeași persoană, mai sus menționată, a distrus ușa de la intrarea în bloc și oglinzile a patru mașini parcate. Totodată, pe numele suspectului s-a întocmit proces verbal de sesizare a organelor de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere, faptă prevăzută și sancționată de art. 253 alin 1 din Codul Penal. Documentele au fost predate Poliției Municipiului Focșani pentru continuarea cercetărilor. Bărbatul în cauză a fost internat la Spitalul Județean Vrancea, la secția de psihiatrie”, se mai arată în informarea IJJ Vrancea.
    Și polițiștii au dat publicității un comunicat de presă cu privire la incidentul cu mașinile, ei precizând că faptele au fost comise pe fondul unor tulburări psihice. „La data de 18 octombrie a.c., orele 16.13, polițiștii din Focșani au fost sesizați de un bărbat, de 40 ani, din localitate, despre faptul că un tânăr necunoscut i-ar fi distrus oglinda retrovizoare dreapta de la autoturismul proprietate personală. Cu ocazia crecetărilor efectuate, a fost depistat un tânăr din municipiul Focșani, care pe fondul tulburărilor psihice a distrus mai multe oglinzi retrovizoare, de la mai multe autoturisme. Bărbatul a fost internat la Secția Psihiatrie din cadrul Spitalului Sf. Pantelimon Focșani. În cauză a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere”, au transmis și polițiștii.
    Nu este pentru prima dată când focșăneanul recurge la astfel de fapte. În februarie, instanța a dispus internarea lui provizorie după ce a distrus o mașină, geamurile unui balcon și a lăsat gazele deschise. Instanța a dispus internarea provizorie tânărului într-o unitate specializată de asistență medicală, dar și efectuarea unei expertize psihiatrice. Faptele au fost comise în ianuarie. Prima faptă a comis-o pe 6 ianuarie, când a distrus oglinzile unei mașini căreia două zile mai târziu i-a spart și luneta. O altă faptă de distrugere a comis-o pe 7 ianuarie, când a spart un geam de la un balcon. În timpul discuțiilor purtate cu polițiștii, după ce a distrus oglinzile mașinii și geamurile de la balcon, tânărul le-a spus oamenilor legii că a lăsat gazele deschise în apartamentul său și că nu mai știe unde este cheia de acces în incintă. În urma acestei declarații verbale, oamenii legii i-au anunțat pe reprezentanții Distrigaz, care au ajuns imediat la blocul unde locuiește tânărul, din cartierul Sud. Pentru că nu au putut intra în casa tânărului și pentru evitarea oricărei situații nedorite, reprezentanții Distrigaz au luat măsura întreruperii gazului în apartamentul acestuia și sigilarea rețelei.

7 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?