Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627

„Hai să-i ajutăm pe bunici!”


„Hai să-i ajutăm pe bunici!” se intitulează proiectul derulat, în comuna Poiana Cristei, de Asociația Promotorilor Dezvoltării Locale (APDL) Vrancea, în parteneriat cu UAT comuna Poiana Cristei și Școala Gimnazială „Dr. Costică Bălan”. Proiectul se va desfășura până la data de 15 mai 2016 și are ca scop creșterea calității vieții și reducerea riscului de excluziune socială a persoanelor vârstnice din comuna Poiana Cristei. Totodată, proiectul mai urmărește și creșterea gradului de înțelegere a problemelor persoanelor vârstnice și implicarea comunității locale în rezolvarea acestora, având la bază un model durabil de dezvoltare. 
Potrivit celor transmise de președintele APDL, Violeta Balica, proiectul are trei obiective. Primul constă în furnizarea de servicii de îngrijiri la domiciliu pentru 15 persoane vârstnice din comuna Poiana Cristei pe o perioadă de opt luni. Un alt obiectiv vizează inițierea și formarea unei echipe de zece voluntari, elevi la școala generală din comună, și implicarea lor în acțiuni de creștere a gradului de incluziune socială a 30 de vârstnici, 15 care sunt grupul țintă al acestui proiect și alți 15 cărora APDL le furnizează deja servicii.
Cel de-al treilea obiectiv constă în creșterea gradului de conștientizare a comunității locale în legătură cu problematica seniorilor, și creșterea gradului de integrare socială a celor 30 de beneficiari în viața comunității locale. „Acest proiect este susținut de Fundația Vodafone România cu suma de 31.450 lei. Proiectul «Investiții pentru comunități durabile» este derulat de Fundația «Sprijin comunitar» Bacău în parteneriat cu Fundația Vodafone România și face parte din Programul strategic de Investiție în Mediul Rural al Fundației Vodafone România. Acest program se desfășoară la nivel național și susține dezvoltarea de proiecte în domeniile educației, sănătății și serviciilor sociale necesare categoriilor defavorizate din satele și orașele mici din România și reprezintă o investiție totală de 653.645 euro”, a transmis Violeta Balica, președintele APDL Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?