Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Închisoare cu suspendare pentru profanare de cadavre


Ionuț B. și Nicu O., din Măicănești, care au fost judecați pentru profanare de cadavre sau morminte, au fost condamnați la închisoare cu suspendare. Primul a primit un an, iar cel de-al doilea, care este și fiul victimei, a primit 8 luni de închisoare. „Condamnă pe inculpatul Oană Nicu, pentru săvârșirea infracțiunii de profanare de cadavre sau morminte (…) la o pedeapsă de 8 (opt) luni închisoare. (…) dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe durata unui termen de 2 ani”, se arată în soluția instanței de judecată. Acestuia i s-au trasat și o serie de sarcini, printre care și aceea de a presta muncă în folosul comunității, pe o perioadă de 60 de zile, la Centrul de îngrijire și asistență Măicănești.
    „Condamnă pe inculpatul Buzoi Ionuț, pentru săvârșirea infracțiunii de profanare de cadavre sau morminte (…) la o pedeapsă de 1(un) an închisoare.(…)”, au decis magistrații Judecătoriei Focșani în cazul celuilalt inculpat. Și el a fost obligat la prestarea unei munci neremunerate în folosul comunității pe o perioadă de 60 de zile, tot la Centrul de îngrijire și asistență Măicănești.
    Cei doi au fost trimiși în judecată la finele anului trecut, după ce s-a stabilit că ar fi învelit cadavrul unui bărbat într-un folie, l-ar fi pus într-o căruță, pe care au acoperit-o cu coceni. În rechizitoriul procurorilor se arăta că victima a murit pe 25 februarie 2014. Ce doi ar fi învelit cadavrul într-o folie din plastic, apoi l-au pus în căruța victimei, peste care au pus coceni. Cadavrul a fost descoperit la data de 2 aprilie, fiind în stare avansată de putrefacție, cu urme de mușcături de șoareci. 
    Ionuț B. mai este judecat și într-un dosar de omor, care se află în apel la Curtea de Apel Galați, după ce instanța de fond, respectiv Tribunalul Vrancea, l-a achitat.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?