Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627

Evenimente de artă la Zilele Culturii Odobeștene


Foyerul Bibliotecii Publice din Odobești a fost ieri încărcat de oameni de cultură ai orașului, dar și ai Vrancei. A doua zi a Zilelor Culturii Odobeștene a debutat cu vernisajul de expoziție de colaje „Folie a deux” a tânărului Adrian Jugaru după care invitații au participat la lansarea albumului omagial al Virginiei Georgescu-Hossu 40. „Aici am încercat să aduc atât colaje tradiționale, adică hârtii decupate din diverse revisteși apoi lipite, dar și colaje digitale. Am început în urmă cu 4-5 ani când am văzut câteva colaje ale unor artiști americani, dar și din Europa și am spus că pot încerca și eu. La început am pus hârtii din reviste și ziare una peste alta fără nicio noimă. Ulterior, am început să descopăr valențe noi, să fiu mai atent la ceea ce fac, mai jucăuș. Lucrările mele au început să fie publicate în diferite reviste din domeniu și am început să am și expoziții”, a spus Adrian Jugaru, autorul incursiunii în lumea colajelor „Folie a deux”. Cu toate că este destul de tânăr, el a reușit să expună în Singapore, Londra, București și chiar la New York.
    Momentul a fost completat de Virginia Georgescu-Hossu care a lansat albumul omagial . „Citind titlul acestui album unii au înțeles că m-am apucat în urmă cu 40 de ani. Nu! Eu am mult mai mult. Eu lucrez, în sensul de a desena, de când mă știu, adică de când am devenit conștientă de mine. Înainte de a învăța să scriu știam să desenez. Am desenat și pereții casei și unde puteam și unde nu aveam voie”, a spus Virginia Georgescu-Hossu.
    La eveniment a fost prezent și primarul orașului Odobești, Daniel Nicolaș care a reușit pentru câteva momente să lase treburile edilitare și să fie alături de cea pe care a numit-o a doua mamă. „Ceea ce se întâmplă aici nu are doar o conotație culturală, o conotație pentru mine personală ca edil al acestui oraș, ci are în primul rând o componentă sufletească. Doamna Virginia Hossu nu însemnă pentru mine doar artistul, graficianul sau pictorul ci înseamnă o persoană care a determinat extraordinar de mult evoluția mea ca om. Dânsa pur și simplu a pus bazele, m-a ținut în brațe și la propriu și la figurat și este unul dintre oamenii care a pus bazele pregătirii mele profesionale. Îi datorez extraordinar de multe pentru că în anumite perioade de timp pot să spun că a înlocuit-o  pe mama mea atunci când veneam de la școală, mama era la serviciu, de cele mai multe ori, și în loc să urc la etaj, rămâneam la parter ca să pot să îmi fac temele. Acolo mai era o persoană, Cătălin, prietenul meu din copilărie și fiul doamnei Hossu. De el mă leagă o prietenie veche de o viață, o prietenie profundă care nu poate fi ștearsă nicicând. Eu vă mulțumesc pentru tot ceea ce însemnați pentru mine, pentru ceea ce însemnați pentru oraș și vreau să vă spun că foarte multe urme pe care le lăsați rămân întipărite adânc în inima mea, în inima odobeștenilor și a celor care au avut binecuvântarea și norocul de a vă cunoaște”, a spus primarul Daniel Nicolaș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?