Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Cardul de sănătate a pus în pericol SALARIILE angajaților din spitale


Veste bună pentru angajații Spitalelor din Adjud, Panciu și Vidra, care își vor lua salariile luna aceasta. Salariile acestora erau în pericol din cauza cardului de sănătate, deoarece aproximativ 50% din serviciile medicale riscau să nu fie validate, pentru că pacienții ajunși la Urgențe și care, mai apoi, au avut nevoie de spitalizare continuă, la externare nu au putut prezenta cardul, astfel, serviciile medicale nu au putut fi validate. Însă, situația a fost reglementată de reprezentanții Casei de Asigurări de Sănătate Vrancea, care ne-au precizat că serviciile vor fi decontate. Asta după ce aceștia au făcut demersuri către Casa Națională de Asigurări de Sănătate. „Am stabilit să decontăm serviciile medicale, iar pentru spitalele care aveau servicii efectuate peste valoarea de contract, la regularizare am revalidat serviciile, astfel ele vor fi decontate. Am primit adresa de la CNAS prin care ni s-a explicat în mod clar că nu există altă posibilitate de validare a serviciilor fără card, astfel, acesta trebuie prezentat la externare. Noi, CAS Vrancea, am decis ca în urma regularizării să se deconteze serviciile medicale la valoarea stabilită în contract. Așa că salariații acestor spitale își vor primi fără probleme salariile”, ne-a declarat Mihai Copaci.
    Managerul Spitalului Adjud, Florin Pădurariu, care risca să piardă peste 200 de mii de lei din cauza nedecontării serviciilor medicale, a spus că astăzi, angajații își vor primi salariile. „Am vorbit la CAS și ni se plătesc acele servicii medicale. Mâine (n.r astăzi) băgăm banii în cont și salariații, cel târziu spre după amiază, își vor primi salariile”, a spus managerul Spitalului din Adjud.
    Reamintim că angajații mai multor spitale din județ riscau să nu-și primească salariile luna aceasta din cauza cardului de sănătate. La Spitalul Municipal din Adjud, erau 132 de servicii medicale nevalidate în valoare de peste 200 mii de lei, iar la spitalele din Panciu și Vidra nu fuseseră validate aproximativ 50% din serviciile medicale efectuate. Suma pe care risca să nu o primească Spitalul Vidra era de 20 mii de lei, iar Spitalul Panciu de 120 mii lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?