Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

Încă un copil din blocul ISEH, diagnosticat cu Hepatita A


Numărul cazurilor de hepatită A, înregistrate în blocul ISEH din cartierul SUD al Focșaniului, a crescut, după ce încă un copil, de 4 ani, a fost diagnosticat cu această boală. Numărul cazurilor a ajuns la patru, toate diagnosticate la copii care locuiesc în blocul respectiv.
În ceea ce-l privește pe secretarul Municipiului Focșani, care a fost și el diagnosticat cu hepatită A, aceasta este în continuare internat în Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean. Pe perioada în care acesta va fi internat în spital, împuternicit să îndeplinească atribuțiile lui Eduard Corhană este juristul Liviu Pogorevici. Potrivit datelor oferite de reprezentanții Direcției de Sănătate Publică (DSP) Vrancea, ieri s-a deplasat o echipă din cadrul instituției la sediul Primăriei Focșani, unde s-a efectuat dezinfecția birourilor și a toaletelor. De asemenea, s-au distribuit și materiale dezinfectante, întreg sediul primăriei fiind curățat de angajații instituției. De asemenea, au fost prelevate probe de la cei care au intrat în contact cu Corhană, fiind efectuate teste, inclusiv viceprimarului Marius Iorga. Testele au ieșit negative. Astăzi, specialiștii DSP vor reveni la sediul primăriei pentru a-i vaccina pe funcționarii care doresc acest lucru.
Reamintim că, vineri, după ce trei copii din blocul ISEH au fost diagnosticați cu hepatită A, o echipă de la DSP s-a deplasat la blocul respectiv, unde a vaccinat 16 copii cu vârste între 2 și 14 ani. De asemenea, s-a făcut dezinfecția holurilor, a grupurilor sanitare și a apartamentelor unde au fost confirmate cazurile. Hepatita acută virală de tip A, cunoscută drept „boala mâinilor murdare”, este o infecție virală contagioasă cauzată de virusul hepatic de tip A, care este transmis prin ingerarea alimentelor contaminate prin intermediul mâinilor murdare și a apei potabile contaminate. Însă, spre deosebire de virușii hepatici B și C, hepatita A nu determină o infecție cronică asupra ficatului.
Medicii spun că simptomele hepatitei A îmbracă diferite forme. Poate să aibă un debut pseudogripal sau de abdomen acut, cu dureri abdominale, greață, vărsături. La acestea apar întotdeauna modificări de culoare ale scaunului care este ca un lut, iar urina are culoarea berei brune. La apariția acestor simptome este indicat să vă prezentați la medicul de familie sau cel specialist, care în urma unor analize specifice va stabili o conduită terapeutică. În majoritatea cazurilor, persoanele diagnosticate cu hepatită sunt internate în spital 7-10 zile, unde urmează tratament de specialitate.
Foarte important în tratarea hepatitei A este și regimul alimentar. Trebuie evitate prăjelile, alcoolul, cafeaua și ciocolata. Pentru a evita îmbolnăvirile cu hepatita A, medicii recomandă igiena riguroasă a mâinilor, în special după folosirea toaletei și înainte de fiecare masă, aprovizionarea cu apă potabilă și alimente numai din surse verificate sanitar, spălarea corespunzătoare a fructelor și legumelor care se consumă în stare proaspătă. Cea mai eficientă metodă de profilaxie este vaccinarea împotriva hepatitei cu virus A.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?