Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650
Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650

Apartament din Focşani, închiriat pentru practicarea prostituției


Ana Maria C., judecată alături de doi bărbați, pentru trafic de persoane și minori, a fost plasată în arest la domiciliu. Fata se afla sub control judiciar. Mai nou, ea a mai fost trimisă în judecată și într-un dosar de furt.
    Plasarea în arest la domiciliu s-a făcut la cererea procurorilor DIICOT-Biroul Teritorial Vrancea. În timp ce împotriva ei a fost luată o măsură mai dură, în cazul unui alt inculpat din dosarul de trafic de persoane, judecătorii au dispus înlocuirea măsurii arestării preventive cu cea a arestului la domiciliu. Cel de-al treilea inculpat din dosar rămâne sub control judiciar.
    „Admite cererile promovate de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție- Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism- Biroul Teritorial Vrancea. În temeiul art. 242 pct.3 C.pr.pen cu ref. la art. 217 alin.7 C.pr.pen , înlocuiește măsura controlului judiciar luată față de inculpata Ciubotaru Ana Maria, cu măsura preventivă a arestului la domiciliu prev. de art. 223 C.pr.pen, pe un interval de 60 zile, începând cu data punerii în executare efectivă. În baza art. 221 al.1 C.pr.penală impune inculpatei obligația de a nu părăsi imobilul în care locuiește, din comuna Huruiești, sat Capotești, judetul Bacău, fără permisiunea instanței de judecată. Desemnează organ de supraveghere- Poliția comunei Huruiești județul Bacău. Încunoștiintează IPJ Bacău și Postul de Poliție al comunei Huruiești, județul Bacău, despre măsura dispusă. Menține măsura controlului judiciar aplicată inculpatului Drăgan Ion, pe un interval de 60 zile, de la 10.10.2015. Admite cererea inculpatului Lambru Petre Alin, În temeiul art. 242 pct.2 C.pr.pen dispune înlocuirea măsurii arestului preventiv cu măsura arestului la domiciliu prev.de art. 223 C.pr.pen pe un interval de 60 zile, începând cu data rămânerii definitive a prezentei încheieri (….).  Cu drept de contestație”, se arată în soluția dată vineri, de magistrații Tribunalului Vrancea. 
    Cei trei au fost trimiși în judecată pentru trafic de persoane și minori pentru că ar fi obligat șase tinere, unele minore, să se prostitueze. La momentul declanșării acțiunii, oamenii legii au făcut și o percheziție într-un apartament din Focșani, care aparține unuia dintre inculpați și care era închiriat pentru practicarea prostituției.
Oamenii legii au stabilit în urma anchetei că în perioada octombrie 2014 – ianuarie 2015, cei patru au obligat șase tinere să se prostitueze în apartamentul cu pricina. În timpul percheziției, două dintre persoanele judecate acum, au fost găsite în apartament. Polițiștii au ridicat și mai multe bunuri, respectiv sume de bani, un pistol cu aer comprimat, un aparat cu electroșocuri, un laptop, dar și un telefon. Inițial dosarul a fost instrumentat de polițiștii Biroului de Investigații Criminale de la Poliția municipiului Focșani, după care a fost preluat de procurorii DIICOT.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?