Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

Copii din Adjud și Focșani, beneficiari ai programului „Întâlnire cu energia”


Peste 2.500 de copii din Focșani, Adjud, București, Constanța, Râmnicu Vâlcea, Brăila, Făurei, Însurăței și Tecuci sunt beneficiarii celei de-a noua ediții a Programului educațional „Întâlnire cu energia”, lansat luna aceasta și derulat de GDF SUEZ, devenit ENGIE, în parteneriat cu Asociația Hands Across România și Ministerul Educației Naționale. La nivelul județului nostru vor beneficia de acest program elevi de la Școlile gimnaziale „Angela Gheorghiu” și „Mihail Armencea” din Adjud precum și cei de la Școlile gimnaziale „Anghel Saligny”, „Duiliu Zamfirescu”, „Nicolae Iorga”, „Ion Basgan” și „Ștefan cel Marea” din Focșani.
Alcătuit din două lecții predate interactiv și din concursul „Câștigă cu Metano”, programul, un proiect de anvergură al companiei, are drept obiectiv educația tinerei generații în ceea ce privește utilizarea rațională a surselor de energie și conștientizarea importanței protecției mediului înconjurător, vizând, totodată, transmiterea către elevii de clasa a IV-a a unui conținut informațional suplimentar despre sursele de energie și despre utilizarea în condiții de siguranță a gazului natural. „În cadrul programului «Întâlnire cu energia», copii din peste 40 de școli din localitățile participante vor învăța de la voluntarii ENGIE și ai Asociației Hands Across România, prin intermediul a două lecții predate de aceștia, o serie de informații utile despre sursele de energie. Acestea au ca scop informarea și schimbarea percepției despre sursele și tipurile de energie și pot fi puse ulterior în aplicare de copii atât în familiile și locuințele proprii, precum și în interacțiunea cu alte persoane, gospodării și mediul înconjurător. Lecțiile vor fi expuse pe baza unor metode interactive de predare și vor viza tipurile de energie, parcursul gazului natural de la extracție până în locuințe, economia de energie și utilizarea în siguranță a gazului natural, insistând pe partea de prevenire a accidentelor. La derularea acțiunii vor contribui și cadrele didactice din școlile participante la proiect, a căror implicare, seriozitate și deschidere a fost demonstrată la edițiile anterioare ale programului”, se precizează în comunicatul de presă trimis redacției noastre.
    O altă dimensiune atractivă a programului o reprezintă concursul „Câștigă cu Metano”. Competiția destinată celor mici va avea două componente: o etapă pe școală, în care elevii realizează un proiect comun, și o etapă națională, care va viza alegerea celor mai bune proiecte din fiecare dintre orașele participante și premierea lor în cadrul unui eveniment special, organizat pentru copii în capitală.

   Despre programul „Întâlnire cu energia”
   
„Întâlnire cu energia”, program devenit deja tradițional pentru companie, face parte din platforma de responsabilitate socială a ENGIE, Energie pentru fapte bune. Lansat în octombrie 2007, programul s-a derulat până acum în 370 de școli din 26 de localități și s-a adresat unui număr de peste 26.500 de elevi de clasa a IV-a. Peste 120 de voluntari ai ENGIE s-au implicat până acum în proiect, investind peste 2.500 de ore de voluntariat în această acțiune. Mai multe informații despre program se pot afla accesând pagina de web www.energiepentrufaptebune.ro și pagina de Facebook www.facebook.com/energiepentrufaptebune.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?