Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627

VIDEO: JALE la Vintileasca. Tinerele moarte în accidentul de joi, îngropate în ROCHII DE MIREASĂ, alături de cei care ar fi trebuit să le fie soți


Toți locuitorii comunei Vintileasca i-au condus pe ultimul drum, ieri,  pe cei patru tineri morți în cumplitul accident de joi, produs în apropiere de comuna Slobozia Bradului. Liliana Rucăreanu (Lăptucă) de 20 de ani, soțul ei Dănuț Rucăreanu, de 25 de ani, Mihaela Stoian, de 19 ani, și iubitul ei, Ionuț Tufănoiu, de 27 de ani, care de altfel conducea mașina la momentul accidentului, au fost înmormântați în cimitirul din localitate. Împietrite de durere, familiile celor patru tineri morți, dar și rudele, prietenii și cunoscuții i-au plâns și i-au strigat până când sicriele au fost coborâte în groapă. Ambele tinere au fost înmormântate în rochii de mireasă. De altfel, localnicii spun că Liliana își dorea foarte mult să îmbrace rochia albă de mireasă. Din păcate, a îmbrăcat-o pe ultimul drum pe acest pământ, nu la nunta care urma să aibă loc.
    Oamenii din comună, șocați de drama celor patru familii, spun că nu doar Liliana ar fi fost însărcinată, lucru care s-a știut încă de la început, ci și Mihaela, al cărei prunc din pântece ar fi avut două luni. Dacă este adevărat ce spun localnicii, în accidentul de la Slobozia Bradului s-au stins șase vieți, nu doar patru. „Nu am mai văzut așa ceva. Am 69 de ani, da așa ceva n-am apucat. Nu s-a mai întâmplat să fie atâția morți. Părinții fetei (ai Mihaelei -n.r.) nu l-au vrut pe băiat, da cu întâmplarea asta s-au împăcat familiile. Îi bagă în pământ în aceeași groapă, unul lângă altul. Au facut groapă comună”, a povestit o localnică.
    O alta a spus că șoferul își sunase mama să o anunțe că vine acasă și să o roage sa facă de mâncare. „Suntem înmărmuriți de ce s-a întâmplat la noi. Ei s-au dus la pescărie. Mama băiatului (a soferului-n.r.) povestea că a sunat-o că vine și să facă mămăligă, să scoată carnea. Când a văzut că nu mai vine, ea a tot sunat, da nu a mai răspuns nimeni. Atunci era accidentul”, a spus o altă persoană.
    O altă localnică, rudă cu una dintre familiile tinerilor decedați, a declarat că „am rămas șocați. Așa de tineri, de frumoși… o tragedie. A fost un șoc pentru toată comunitatea și nu știu cum își vor reveni familiile, dar și localnicii”.
    Åži primarul comunei Vintileasca, Georgel Spătaru, a vorbit despre momentul groaznic din ziua accidentului, când a mers la morgă să recunoască decedații. „Toată localitatea este tristă. O asemenea tragedie nu s-a mai întâmplat la noi. Patru suflete nevinovate au murit în acest accident. Sunt copii din familii de oameni gospodari, familii modeste, oameni muncitori. Este un moment trist. Am fost la morgă și i-am recunoscut pe toți patru. Un moment groaznic a fost”, a spus primarul Spătaru.

Cei patru tineri au murit joi după-amiază. Mașina în care se aflau, un Opel, era oprită pentru a efectua virajul la stânga, fiind lovită un autoturism VW, care venea din spate. Opelul a fost proiectat pe contrasens, unde s-a ciocnit violent cu o autocisternă, făcându-se praf. Cei patru tineri din Opel nu au mai avut nicio șansă la viață. Ei au rămas prinși între fiarele mașinii și a fost nevoie de intervenția pompierilor de la descarcerare pentru a putea fi scoși. Preluați de cadrele medicale, tinerii au fost resuscitați zeci de minute, dar manevrele au fost în zadar.
    Åžoferul mașinii VW le-a spus politiștilor că Opelul a oprit brusc în fața lui, dar și că a încercat să evite impactul, trăgând dreapta de volan. Cu toate acestea, tot a acroșat autoturismul în care se aflau tinerii, după care el a ajuns cu mașina într-un cap de pod. Pe lângă persoanele decedate au mai fost și patru răniți, respectiv șoferul autoturismului VW, fiica sa și alți doi pasageri din aceeași mașină.
    Liliana și Dănuț Rucăreanu s-au cununat civil cu o săptămână înainte de tragedie.

            Monitorul de Vrancea transmite condoleanțe familiilor îndoliate.
                          Dumnezeu să-i odihnească în pace!

9 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?