Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Trei uniriști pasionaţi de robotică, sprijiniţi de o firmă din Focşani să ajungă la World Robot Olympiad


Trei elevi ai Colegiului Național „Unirea” din Focșani vor reprezenta Vrancea și România la faza internațională a competiției World Robot Olympiad.     Anca Suliman, Cătălin Cernat și Radu Agherghini, reuniți în echipa IRIS 8, sub coordonarea profesorului formator ing. Săndel Agache, se pregătesc pentru marea competiție la Centrul de Excelență pentru Robotică Educațională de la Colegiul Tehnic „Edmond Nicolau” din Focșani. Etapa internațională a World Robot Olympiad se va desfășura în Qatar- Doha, în perioada 6-8 noiembrie 2015.
Susținerea financiară este un criteriu foarte important, de care depinde proiectul tinerilor.
    Balcanic Prod SRL, companie specializată în fabricarea articolelor de ambalaj din material plastic, a venit în ajutorul echipei IRIS 8 și asigură toate cheltuielile necesare deplasării și pregătirii tinerilor. „Suntem mândri să sprijinim echipa ce va reprezenta România anul acesta la World Robot Olympiad, concursul internațional de robotică ce se va desfășura în Qatar. Coordonat de profesorul Săndel Agache, Centrul de excelență pentru robotică educațională din Focșani este o mândrie pentru învățământul vrâncean. Balcanic Prod a contribuit în decursul anilor la evoluția acestui centru, iar astăzi efortul comun este încununat de rezultatele acestor elevi remarcabili. Credem cu tărie că mediul economic are datoria de a participa la susținerea performanței școlare, pentru că aici se cultivă gândirea creativă, inovația și pasiunea, valori fără de care nu se poate performa în nici un domeniu. Iar acest centru este dovada că școala noastră produce valori pe care trebuie să le susținem în drumul către performanță și excelență”, a declarat managerul companiei Balcanic Prod, ing. Ionuț Ștefan.
    Sub motto-ul „Tot ceea ce întreprindem să fie cu și pentru creierele noastre, întrucât acestea există în ciuda palidelor dovezi”, Centrul de excelență pentru robotică educațională din Focșani a fost înființat în anul școlar 2014-2015, sub patronajul Inspectoratului Școlar Județean Vrancea. Este dedicat liceenilor pasionați de domeniul roboticii și al informaticii aplicate. Centrul nu beneficiază de finanțare publică. De la înființare și până în prezent, s-au obținut numeroase rezultate, după cum urmează: Locul II la faza națională a World Robot Olympiad, categoria Open; Locul I la faza regională a World Robot Olympiad, categoria Open, derulată la Universitatea „Dunărea de Jos” Galați; Mențiune la concursul național „Infoeducație”, secțiunea Robotică; Locul I la faza județeană a concursului național „Infoeducație”, secțiunea Robotică; Contribuții la realizarea proiectului „Rover” din cadrul Competiției Naționale de Rovere Exo-RO pentru elevii de liceu.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?