Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

GALERIE FOTO: Colinde tradiționale la Colegiul Ion Mincu


Sărbătorile de iarnă sunt cele mai frumoase momente ale anului, încărcate de semnificații pierdute în adâncul istoriei. De aceea, profesorii și elevii de la Colegiul Tehnic Ion Mincu Focșani au ales să se bucure împreună de frumusețea obiceiurilor și datinilor specifice culturii noastre tradiționale, și în acest an.
Într-un cadru sărbătoresc, elevii și-au colindat profesorii. Ei au interpretat cântece de stea, plugușorul, dansuri, scenete și au spus diferite glume. Elevii care nu au participat la serbarea de Crăciun, au făcut un plugușor dedicat profesorilor din liceu, ce a fost prezentat acestora înainte de intrarea în vacanță. Colindătorii au fost acompaniați, pe parcursul serbării, de sunetul trompetei ce aparține colegului lor, Narcis. La sfârșitul spectacolului, elevii au primit din partea Moșului dulciuri și fructe.
„În așteptarea vacanței și a sărbătorilor de iarnă, am vrut să petrecem câteva momente împreună, elevi și profesori, învăluiți în magia sărbătorilor. A fost un moment artistic pe care elevii l-au realizat singuri, îndrumați de către unul din colegii lor, dar pe care au vrut să ni-l împărtășească. Le apreciez munca și seriozitatea de care au dat dovadă. Pe această cale, le urez tuturor cadrelor didactice și elevilor un An Nou plin de bucurii, sănătate și multe realizări”, a transmis profesorul Ionuț Apostol.
Coordonatorii activității au fost profesorii Ioana Cojocaru și Ionuț Apostol.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?