Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

Şedinţă, astăzi, la Consiliul Local Focşani


Consilierii locali vor discuta, astăzi, majorarea capitalului social al producătorului de energie termică din Focșani pentru a putea fi achitate facturile restante la gazele naturale. Nu este singurul proiect de pe ordinea de zi care are legătură cu ENET. Consilierii vor discuta și „Studiul pentru definirea zonelor unitare de încălzire din municipiul Focșani”, realizat de specialiștii Institutului de Studii și Proiectări Energetice București. Este un document obligatoriu, care trebuie realizat la nivelul municipiului și care stabilește blocurile unde vor putea fi realizate debranșări de la ENET și condițiile în care pot fi realizate acestea în următorii ani. În prima etapă, consilierii trebuie să aprobe studiul tehnic realizat de Institutul de Studii și Proiectări Energetice București. După aprobarea în Consiliul Local a zonelor unitare, ENET trebuie ca în termen de 60 de zile să actualizeze și să prezinte spre aprobare procedurile de debranșare și rebranșare. Stabilirea zonelor unitare este importantă deoarece astfel vor fi definite și prioritizate zonele în care pot fi efectuate investiții. În zonele unde rata debranșărilor este foarte mare, continuarea programului de investiții nu se mai justifică, deoarece costurile de reabilitare nu sunt eficiente. Prin acest studiu sunt propuse soluții și pentru blocurile unde rata de debranșare este mai mare de 60%, respectiv acordarea de facilități pentru convingerea focșănenilor să se rebranșeze la sistemul centralizat. O asemenea facilitate este eliminarea taxei de reconectare.
    Tot în ședința ordinară de astăzi se va decide asupra începerii pregătirilor pentru organizarea Sărbătorilor de iarnă în municipiu. Este nevoie de timp pentru derularea tuturor procedeelor legale pentru achizițiile publice. Ca și în anii trecuți, la Focșani va fi amenajat un patinoar, un Orășel al copiilor, vor fi montate ghirlande pe bulevarde.
    Pe ordinea de zi se mai află și aprobarea organizării alegerilor și a Regulamentului de organizare și desfășurare ale acestora în vederea constituirii Consiliului local al tinerilor din municipiul Focșani. Pentru aceste alegeri se vor acorda și patru mii de lei din bugetul local. La alegeri vor participa 3440 elevi de la unitățile de învățământ din Focșani, care vor alege 21 de consilieri. Campania electorală din licee și colegii se va derula în perioada 9-13 octombrie. Alegerile pentru posturile din Consiliul Local al tinerilor vor avea loc în data de 15 octombrie, între orele 9-15. Ulterior, cei 21 de consilieri aleși vor alege primarul tinerilor în data de 29 octombrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?