Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623
Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623

GALERIE FOTO: Brigada 282 și-a desemnat subofițerul și soldatul anului


Cei mai buni militari ai Brigăzii 282 Infanterie Mecanizată „Unirea Principatelor” Focșani au participat, în perioada 16 – 18 septembrie, la competiția „Subofițerul/ Soldatul anului”, etapa finală pe marea unitate. Participanții la acest concurs au fost câștigătorii etapei pe unitate, cadre și militari profesioniști, emblematici pentru tagma pe care o reprezintă, prin condiția fizică, calitatea profesională, dar și umană. 
Conform informațiilor postate pe pagina de facebook a Brigăzii, prima zi de concurs a debutat cu proba de educație fizică militară și teste pe linie de specialitate, a doua zi militarii s-au întrecut în trageri la precizie cu armamentul din dotare și la testul de verificare a cunoștințelor la limbă engleză, iar a treia zi de concurs a constat în probe practice pe linie de specialitate, comunicații și informatică, instrucție sanitară, CBRN (chimic, biologic, radiologic și nuclear) și geniu. Ultima probă, cea  surpriză, a inclus aruncarea grenadei la distanță. „Provocările de acest tip sunt o parte integrantă a procesului de instrucție, competiția desfășurată s-a adresat vîrfurilor. Am încercat să scoatem în evidență valoarea participanților, dar totodată să verificăm modul de acțiune a militarilor atât la nivel individual, cât și colectiv. Rezultatele obținute au fost pe măsura așteptărilor, felicitări tuturor participanților”, a declarat organizatorul competiției, maistru militar Eduard Cristea, consilierul comandantului Brigăzii 282 Infanterie Mecanizată pentru problemele maiștrilor militari, subofițerilor și soldaților și gradaților profesioniști.
    La finalul competiției, au fost desemnați și câștigătorii: subofițerul anului – sg. Gabriel Cimpoi din cadrul Batalionului 280 Infanterie Mecanizată „Cpt. Valter Mărăcineanu”, iar soldat gradat profesionist al anului Marius Parâng, din cadrul aceluiași batalion.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?