Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625
Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625

Elevi de liceu bătuți de colegi de clasa a VII-a. Ei au fost internați la Chirurgie


Doi elevi de clasa a IX-a, de la Liceul Tehnologic „Eremia Grigorescu” din Mărășești, au ajuns la Spitalul Județean de Urgență Focșani după ce au fost bătuți în fața Școlii numărul 2 din localitate. Fănică Gheorghiță T. și Costel C. ne-au povestit că luni, după ce au terminat orele, în timp ce mergeau spre stația de autobuz pentru a pleca spre casă, doi elevi de clasa a VII-a i-au luat la bătaie. „Ieșisem de la liceu și ne duceam spre microbuz, iar în fața Școlii 2 din Mărășești au venit doi băieți de clasa a VII-a, de la această școală, și au început să ne bată. Ne-au trântit la pâmânt și au început să dea cu picioarele și pumnii în noi. Au mai fost și alții care au sărit, cred că erau vreo 20. Deși era lumea în stație, șoferi de la microbuz, dar și profesori de la Școala 2, nu a sărit nimeni să ne ajute, ei doar se uitau la noi. Ne-am ridicat și apoi au sărit la bătaie un bărbat și nepotul lui. După incident, am sunat la poliție, am fost acolo și am dat declarații, apoi am ajuns la spital cu ambulanța”, ne-a spus Fănică Gheorghiță T.. 
Celălalt tânăr spune că îi cunoaște pe agresori și că nu ar fi avut nimic de împărțit cu aceștia, cu excepția unei mici discuții, care a avut loc la finele săptămânii trecute. „Îi știm pe băieții ăia, dar nu avem nimic de împărțit. Vinerea trecută, tot când am terminat orele și ne duceam spre microbuz, băieții ăștia doi au început să arunce cu pietre în noi și să ne înjure, din senin, dar atunci nu au sărit la bătaie, că eram doi contra doi. Acum, că erau mai mulți, ne-au bătut. Eu am gâlme în cap, iar pe colegul meu îl doare maxilarul, capul, spatele. Vream să depunem plângere împotriva lor„, a spus și Costel C.
În prezent, cei doi adolescenți sunt internați în Secția de Chirurgie și Ortopedie Infantilă a Spitalului Județean. Potrivit medicilor, Fănică Gheorghiță T. a fost diagnosticat cu „traumatism cranio-cerebral acut închis și contuzie cerebrală”, iar Costel C. cu „traumatism cranio-cerebral acut închis și traumatism piramidă nazală”.

   Elevii de la Școala nr. 2 vor fi sancționați

Conducerea Școlii numărul 2 din Mărășești, unde învață tinerii acuzați de agresiune, ne-a precizat că aceștia vor fi sancționați. Directorul școlii, profesoara Mirela Novetschi, spune că doi profesori ai școlii ar fi încercat să calmeze spiritele, dar elevii au reluat bătaia după ce cadrele didactice au plecat. „Incidentul s-a petrecut ieri (n.r.-luni), la finalizarea cursurilor. Au fost implicați doi  dintre elevii școlii noastre și alți elevi de la Liceul Eremia Grigorescu, iar altercația a avut loc pe un teren viran din spatele școlii. Au intervenit doi dintre colegii profesori, care au calmat spiritele, dar se pare că după  plecarea dumnealor copiii nu s-au potolit. La acea oră, peste 100 de copii navetiști așteaptă în zonă microbuzele școlare, deci nu ne dorim astfel de evenimente. Am solicitat Poliției Orașului Mărășești, în această dimineață (ieri-n.r.), intensificarea acțiunilor de patrulare a zonei cu echipaje de la serviciul de proximitate. Bineînțeles, elevii vinovați vor fi sancționați conform Regulamentului de ordine interioară”, ne-a declarat profesoara Mirela Novetschi.

   Polițiștii fac verificări
 

Polițiștii au confirmat agresiunea de la Mărășești. Potrivit oamenilor legii, altercația a avut loc în stația de autobuz, între două grupuri de tineri. Unul dintre grupuri, format din trei copii, care așteptau microbuzul pentru a pleca la Călimănești, a fost agresat de doi tineri, care erau însoțiți de alte persoane.
    Oamenii legii au adăugat că, după incident, copiii agresați au mers la poliție pentru a depune plângere. Potrivit subcomisarului Bogdan Toader, de la Biroul de Presă al IPJ Vrancea, „în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovire sau alte violențe”.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?