Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Focșănenii, invitați să alerge azi la Crosul Roșu!


Astăzi, la ora 10.00, 250 de tineri din urbea noastră vor lua startul în Crosul Roșu, eveniment organizat de Crucea Roșie Vrancea și Sucursala Teritorială Vrancea a Colegiului Național al Asistenților Sociali din România (CNASR), la care sunt așteptați să participe toți vrâncenii care doresc să promoveze valorile umanitare și respectarea demnității umane a refugiaților și migranților. Evenimentul este promovat și la nivel internațional, prin Initiativa „Youth on Migration” a Rețelei Europene de Tineret a Societăților Naționale de Cruce Roșie și Semilună Roșie. 
Astfel, astăzi, tineri din peste 50 de țări din zona Eurasia sunt invitați și așteptați să alerge cel puțin distanța de un kilometru purtând un tricou roșu, să realizeze o fotografie / selfie în această ținută și să posteze public fotografia cu un scurt mesaj pozitiv, însoțită de hastag-urile : #YouthOnMigration, #ProtectHumanity , #RunForTheOnesOnTheRun #AleargaPentruCeiPeFuga, pe platforme social-media precum: facebook, twitter, instagram. „Participanții sunt rugați să folosească logo-ul creat pentru eveniment, «Aleargă pentru cei pe fugă!», drept cover pentru aceste platforme social media. Totodată, participanții sunt rugați să participe la Evenimentul Crosul Roșu/ Red Run on-line, găzduit la adresa https://www.facebook.com/events/1386916138276541/, publicând și acolo fotografiile însoțite de mesajele pozitive”, a transmis Alina Gârleanu, președintele Sucursalei Teritoriale Vrancea a CNASR.
    În Focșani, crosul va avea un start de tip open (liber). Linia de start va fi în zona intersecției Bulevardului București cu Bulevardul Unirii, adică în zona Comcereal, iar linia de finish va fi în zona Piața Unirii din Focșani. Primii zece participanți care vor trece linia de sosire vor fi premiați!
    Crosul Roșu este organizat în cadrul proiectului educațional intitulat „Crosul Roșu: Aleargă pentru cei pe fugă!”, derulat sub motto-ul „Respectă Demnitatea! Protejează Umanitatea!”. Partenerii organizatorilor sunt Direcția de Tineret și Sport și Inspectoratul Școlar Vrancea. „În acest moment, peste 60 de milioane de oameni sunt pe fugă, încercând să scape cu viață din condiții opresive, la nivel mondial. Crucea Roșie Vrancea invită partenerii și publicul să își arate solidaritatea și compasiunea față de migranții și refugiații din lumea întreagă, prin participarea la evenimentul de promovare a valorilor umanitare pentru respectarea demnității umane a acestora, Crosul Roșu, din data de 19 septembrie”, a subliniat Alina Gârleanu, precizând că scopul și unul din obiectivele acestei acțiuni constă în creșterea gradului de conștientizare a situației dificile în care se află refugiații și persoanele migrante, prin promovarea respectării valorilor umanitare și a demnității umane prin această modalitate inovativă. „La finalul crosului, participanții care vor purta tricouri de culoare roșie vor participa la un flash-mob în Piața Unirii pentru a forma, împreună, emblema Crucii Roșii, și anume cinci pătrate egale”, a precizat Alina Gârleanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?