Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629
Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629

Se fac înscrieri pentru „Școala părinților”, la Biblioteca pentru copii


Părinții, fie mămici sau tătici, dar și bunicii care au în îngrijire permanentă nepoți sau copii ai căror părinți sunt plecați în străinătate, care vor să dezvolte o relație frumoasă părinte/ bunic-copil sau întâmpină probleme legate de comunicare, comportament ori atitudine, se pot înscrie la „Școala părinților”! Ineditele cursuri sunt organizate de Biblioteca Județeană „Duiliu Zamfirescu” Vrancea – Secția pentru copii și tineret „Oana Diana Renea”, iar înscrierile se fac până la data de 4 octombrie,  fie la sediul Secției pentru copii din strada N. Titulescu nr. 12, fie la adresa de email secția_copii@bjvrancea.ro sau la tel. 0237.626.646, persoană de contact bibliotecar Maria-Cristina Olaru.
„De ce la bibliotecă? Pentru că aceasta este liantul între școală și familie și este locul unde copiii vin singuri sau de multe ori însoțiți de părinți sau bunici. Această realitate transformă biblioteca într-o punte de legătură și un loc ideal de desfășurare a unui proiect care poate contribui la formarea unei relații sănătoase părinte – copil. Credem că un părinte pregătit poate face un copil fericit prin mijloace pedagogice simple, pe care trebuie doar să le cunoască și apoi să le aplice corect în viața de zi cu zi. Biblioteca va fi locul unde părinții vor putea afla răspunsul la întrebări și provocări care apar frecvent în procesul de educare: Ce facem cu copiii dificili? Există copii dificili? Am un copil agresiv? Trebuie să spun nu? Cum să spun nu? Copilul și fascinația calculatorului! Copiii și gașca de prieteni –  între libertate totală sau lipsa ei? De ce minte copilul meu? Copilul meu nu vrea să învețe! Copilul meu vrea să fugă de acasă! Ce fac atunci când copilul meu fumează? Copilul meu este dependent? – și multe, multe alte probleme pe care le întâmpinăm zi de zi în meseria de părinte. Aceste probleme, întrebări și frământări  există, sunt firești, fapt pentru care trebuie să găsim rezolvarea corectă și adaptată fiecărui caz și copil în parte”, se precizează în comunicatul de presă trimis redacției noastre.
    Proiectul „Școala părinților” își propune, prin întâlniri destinate părinților, reducerea semnificativă a situațiilor de impas parental și a dificultăților întâmpinate în cadrul relației părinte – copil, atât în cazul copiilor cu devianțe comportamentale, cât și în situațiile obișnuite de viață, care apar pe parcursul dezvoltării copilului. Obiectivele sesiunilor de informare sunt creșterea capacității de intervenție educativă eficientă a părinților în diverse situații, crearea unei rețele de suport între părinți, stimularea disponibilității și a capacității de a fi un bun părinte. „La bibliotecă, părinții vor primi răspunsuri competente din partea unei echipe de specialiști formate din medici, psihologi, pedagogi, consilieri antidrog și  polițiști. În acest sens, partenerii Bibliotecii Județene Duiliu Zamfirescu Vrancea în acest proiect sunt: Maria Arginteanu – psiholog, Răzvan Candrea și dr. Doina Chiriac – din cadrul Centrului de prevenire, evaluare și consiliere antidrog Vrancea, Monica Manolache – comisar în cadrul Compartimentului de analiză și prevenire a criminalității al  IPJ Vrancea și specialiști din cadrul DGASPC Vrancea”, se mai detaliază în comunicat.
    Întâlnirile cu părinții vor avea loc începând cu luna octombrie, în fiecare joi, începând cu ora 17.00, timp de o oră și jumătate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?