Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

GALERIE FOTO: Pe strada Dornei, cetățenii condamnă lipsa iluminatului public şi a locurilor de parcare


Pe strada Dornei poți ajunge cu ușurință, de pe Bulevardul Brăilei. Cum vii dinspre Kaufland, înainte de cel de-al doilea sens giratoriu se face o străduță la dreapta. De când am intrat pe stradă mi-au sărit în ochi două pubele, care dădeau pe afară de gunoi. Asta era pe trotuarul din stânga, iar trotuarul din dreapta era ocupat cu mașini. Cel mai probabil, locatarii blocurilor din vecinătate nu au locuri de parcare. Blocurile de patru etaje de pe partea stângă par a fi renovate recent, iar la un balcon de la etajul unu zăresc o pată de culoare, de la două ghivece cu flori. Nici blocurile de trei etaje de pe partea dreaptă nu arată rău, deși nu sunt renovate. Spațiile verzi de lângă clădiri par a fi îngrijite, gardurile vii tăiate. La câțiva pași de intrarea de pe Bulevard, pe partea stângă este un salon de înfrumusețare, după salon găsim Asociația Nevăzătorilor din România-Filiala Interjudețeană Buzău, Subfiliala Vrancea, în zona căreia buruienile cresc în voie. Vis-a-vis de această asociație se află un centru de copiere și multiplicare.

    După centrul de copiere, în dreapta se face strada Panduri, iar pe colț locatarii din zonă își pot face cumpărăturile la un minimarket. Spațiile din fața blocurilor sunt curate, ușile sunt închise, iar interfoanele îi feresc pe locatari de vizite nedorite. Scările sunt și ele curate, deși nu se află într-o stare prea bună.  Sunt și anumite zone, în fața blocurilor, lăsate de izbeliște, cu buruieni și niște bolovani zdraveni printre ele. Strada nu arată prea bine, iar până la intersecția cu strada Doctor Telemac nici trotuarele. Petice de asfalt, denivelări, buruieni. Înainte de intersecție, pe partea dreaptă, un bloc cu două etaje are ușa deschisă, așa că intru puțin. Aerul este puțin închis, dar este curat. Lângă intrarea din acest bloc, îți sar în ochi niște pereți colorați în bleu- o plăcuță indică faptul că dincolo de acei pereți, un medic stomatolog își desfășoară activitatea.
     Lângă Inspectoratul Școlar Județean este curat, spațiul verde îngrijit…până la un punct. Cum înaintezi spre Școala Gimnazială numărul 3, pe partea cu ISJ, brăduții sunt înconjurați de buruieni, iar imaginea inspectoratului se rupe brusc în două: o imagine plăcută, cu o fațadă îngrijită și una cu o clădire care, din exterior, pare a nimănui. Niște ierburi cățărătoare, dese, acoperă o bucată din fațadă și chiar și un geam. În locul în care ar fi trebuit să existe o ușă, este pusă o plasă sudată de fier. După colț, clădirea arată și mai rău, parcă ar fi desprinsă dintr-un film de groază: geamuri sparte, din cele de la demisol au mai rămas doar câteva cioburi, iar niște plase din fier par a fi soluția pentru a evita intrarea persoanelor străine în clădire. Dacă aici pare că totul se dărâmă și nu se mai continuă lucrările, vis-a-vis de această clădire, se întâmplă exact opusul.
     La Școala Gimnazială numărul 3, lucrările de renovare sunt în toi. Schelele metalice sunt prezente de la parter până la ultimul etaj. Elevii nu sunt prezenți la ore în această clădire, ei fiind mutați până la finalizarea lucrărilor la Liceul Tehnologic „G.G. Longinescu” și la Grădinița nr.2. Pe partea cealaltă, în fața școlii, se află o frizerie. O zebră trasată recent, dar incompletă, le stă la dispoziție copiilor și de ce nu, și adulților, să traverseze de pe trotuarul cu școala, pe cealaltă parte. Înaintând, zăresc o groapă de mai mare frumusețea. La suprafață este un băț, nu știu dacă e pus pentru a „semnala” groapa sau a căzut la întâmplare. Trotuarul stâng arată groaznic, iar cel de pe partea dreaptă nu prea poate fi folosit de pietoni, din cauza mașinilor parcate- probabil și în acest caz din lipsa unor alte locuri de parcare. La capăt de stradă, pe partea dreaptă, se află un magazin de jaluzele, rulouri de aluminiu, rolete și alte articole de acest tip.

    Așadar, în concluzie, pe strada Dornei avem un magazin minimarket, un centru de listare și copiere, salon de înfrumusețare, frizerie, o școală de șoferi, un cabinet stomatologic, o școală gimnazială pentru familiile cu copii din zonă și nu numai, o agenție imobiliară și Inspectoratul Școlar Județean Vrancea. Pe această stradă nu există locuri de joacă pentru copii, iar alternativele părinților sunt parcurile din apropiere- Parcul Schumann sau Parcul Olandez Bahne.
    Niște cititori ai ziarului nostru au postat nemulțumirile lor legate de această stradă, pe site-ul Monitorului de Vrancea, în secțiunea de comentarii. Primul cititor ne-a semnalat inexistența iluminatului stradal, numărul mic al locurilor de parcare, situația străzii când plouă sau ninge: „Nu există iluminat stradal, nu sunt locuri de parcare suficiente (proprietarii fiind forțați să parcheze pe spațiul verde), când plouă se fac niște bălți de ai impresia că ești în Deltă. Când ninge, nu se bagă nici un utilaj! Această străduță este uitată de autorități!”, este o parte din mesajul scris de cititor. O altă persoană, care se semnează cu Focsanean, ne scrie despre aceeași problemă menționată anterior: lipsa iluminatului. Nicoleta, așa cum s-a semnat unul din cetățenii nemulțumiți de starea străzii, ne scrie că strada Dornei arată la fel ca acum 30 de ani:”Strada Dornei arată ca acum 30 de ani, când m-am mutat aici: multe gropi (nu țin minte ca strada asta să fi fost asfaltată vreodată, doar peticită), trotuare impracticabile, lipsa locurilor de joacă, iluminat public defectuos.” Alt cititor, aceeași problemă a beznei care se lasă peste zona blocului 1A, din cauza lipsei unui bec.
    Așadar, probleme sunt. Așteptăm rezolvările!

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?