Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

LICORI CU GUST Gorj: Lichiorul de ouă, deliciul doamnelor și domnișoarelor


Cei care doresc să se răsfețe cu o băutură bună pot încerca să și-o prepare acasă, având siguranța că vor consuma ceva delicios. Lichiorul de ouă este o băutură tradițional germană, însă a fost preluată cu succes și în țara noastră, fiind preferată în special de doamne și domnișoare. Pentru prepararea acestei băuturi, avem nevoie de șapte gălbenușuri de ouă, un litru de lapte, două plicuri de zahăr vanilat, nouă linguri de zahăr și un pahar mare cu alcool rafinat.
Doamna Maria Filip din Târgu-Jiu ne explică modul în care se prepară lichiorul de ouă, menționând că este o băutură alcoolică cu un gust rafinat și superioară celor care se găsesc în comerț. „Se pun la fiert laptele împreună cu zahărul rafinat. Între timp, se freacă gălbenușurile cu cele nouă linguri de zahăr, iar apoi se toarnă puțin câte puțin în lapte, amestecând mereu cu o lingură în același sens, până se îngroașă compoziția, dar fără să fiarbă. Când este gata, se lasă la răcit, se strecoară și se adaugă alcoolul rafinat. Se amestecă bine și se pune în sticle”, ne explică gospodina. Se servește rece, cu un cub de gheață, sau garnisit cu frișcă și ciocolată rasă.
Ca orice băutură alcoolică, se recomandă a fi consumată cu măsură, mai ales că și din cauza celorlalte ingrediente are un număr foarte mare de calorii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?