Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Ziua comunei Gologanu, sărbătorită de Sfânta Maria


Locuitorii comunei Gologanu vor sărbători ziua comunei în data de 8 septembrie, de Sfânta Maria. Manifestările vor începe cu un Te Deum în memoria eroilor din comună. În cadrul manifestărilor dedicate comunei Gologanu va avea loc o întâlnire cu fiii satului, urmată de un spectacol artistic. Programul artistic va fi oferit de formația „BONTON” din Focșani, solistul vocal COSMIN DRAGOMIR fiind cetățean al comunei Gologanu. Acesta este cunoscut în lumea muzicii prin participarea în anul 2006 la Åžcoala Vedetelor, prin câștigarea de premii la mai multe concursuri muzicale, inclusiv la Concursul de muzică ușoară „Florentin Delmar” de la Focșani iar în anul 2014 a câștigat concursul organizat de Enrique Iglesias. El a participat și la popularul concurs de la PRO TV, Vocea României.
    Printre activitățile desfășurate de Ziua comunei în data de 8 septembrie se numără și aceea de înmânare de diplome cuplurilor longevive care au împlinit între 56 ani și 68 de ani de la căsătorie. Deși a fost reînființată ca și comună în urmă cu 11 ani, autoritățile locale au reușit ca prin muncă susținută să rezolve cele mai stringente probleme ale comunității. Începând cu anul 2004, an în care a fost înființată comuna Gologanu, s-au realizat o serie importantă de investiții care au contribuit la ridicarea nivelului de trai al cetățeanului. Printre realizările pe care primarul Dumitru Robu le bifează în activitatea sa se află asfaltarea drumurilor comunale, realizarea unor rețele colectoare, a unui sistem de canalizare și a unei stații de epurare, obiectiv care a fost finalizat în 2011. Comuna a înflorit de la an la an, astfel că se poate spune la această dată că îndeplinește standardele europene. 
    Cetățenii se bucură de condițiile și de serviciile create în această perioadă, în anul 2015 investiția prioritară fiind realizarea de șanțuri betonate pe o lungime de cca 2 km. Tot în anul 2015 a fost semnat Contractul de finanțare pentru Programul național de dezvoltare locală – subprogramul „Modernizarea satului românesc” pentru investiția „RK acoperiș și lucrări de izolare termică la Åžcoala Gimnazială Prof. Gen. Gheorghe Gheorghiu Gologanu”, investiție care se ridică la 707.384,00 lei. Comuna Gologanu a fost reînființata în anul 2004 la insistențele actualului primar Dumitru Robu și cu sprijinul președintelui Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?