Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Militarii dau Guvernul în judecată şi protestează la Bucureşti


Militarii focșăneni afiliați Sindica-tului Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD) protestează împotriva cuantumurilor recalculate și a modalităților de revizuire ale pensiilor militarilor în rezervă și retragere. Astfel, cadrele militare vor chema Guvernul României în judecată, nu doar pentru valoarea pensiilor militare, ci și pentru a-și recâștiga statutul de cadru militar în rezervă. Acțiunea va fi coordonată de Comitetul Director al SCMD și va număra cel puțin 150 de dosare numai din județul Vrancea. „SCMD militează pentru abrogarea Legii 119/2010 (pierderea statutului de militar în rezervă – n.r) pe care o consi-derăm nedreaptă și aplicată cu rea-credință, retractiv, încălcând prevederile Constituției României, Carta Drepturilor Omului și jurisprudența Curții Europene”, a declarat locotenent comandor (r) Stan Dumitru, vicepreședintele și purtătorul de cuvânt al SCMD – Filiala Vrancea.
Întrucât Guvernul României a desființat statutul cadrelor militare în rezervă, membrii Filialei Focșani a SCMD vor utiliza toate metodele de luptă sindicală pentru apărarea drepturilor obținute prin sacrificiu și muncă, deoarece au suportat „cu tărie toate greutățile și privațiunile serviciului militar”. De asemenea, militarii vor lupta pentru recâștigarea și respectarea gradului militar, a onoarei și demnității militare, încălcate grosolan de guvernanți. „Facem apel la spiritul de camaraderie ce îi caracterizează pe cei ce au purtat haina militară din județul Vrancea, pentru a întări rândurile Sindicatului în «bătăliile» pe care le vom purta juridic, împotriva acestui guvern ticăloșit”, a adăugat locotenent comandor (r) Stan Dumitru.

Militarii se pregătesc de proteste

Conform calendarului stabilit și aprobat de Comitetul Director al SCMD, în data de 1 martie 2011, în București va avea loc o acțiune de protest, acțiune organizată, condusă și desfășurată de membrii SCMD, iar în teritoriu vor avea loc adunări publice, în fața prefecturilor. Militarii vrânceni se vor deplasa la București. Marșul de protest se va desfășura între orele  10.00 – 17.00 și cuprinde două manifestări distincte, respectiv un marș de protest și un miting de protest. Marșul de protest se va desfășura pe traseul Universitatea Națională de Apărare, fosta Academie Militară – Piața Victoriei, sediul Guvernului României. O delegație a SCMD se va deplasa la Palatul Cotroceni, pentru a depune o petiție. La protestele de la București vor participa aproximativ 100 de militari vrânceni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?