Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629
Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629

Oprişan cere ministrului Sănătăţii să introducă tratamentul interferon free


Președintele Consiliului Județean Vrancea și al Uniunii Naționale a Consiliilor Județene din România, Marian Oprișan, cere într-o scrisoare deschisă adresată ministrului Sănătății, Nicolae Bănicioiu, introducerea în regim de urgență, a tratamentului interferon free pentru bolnavii de hepatita C. Åžeful administrației județene arată că acest tratament trebuia să devină realitate încă din luna iulie însă acest lucru nu a fost posibil. De aceea, Marian Oprișan îi solicită ministrului Sănătății să ceară departamentelor Ministerului dar și Casei Naționale de Sănătate să introducă, în regim de urgență, tratamentul interferon free.

„Scrisoare deschisă adresată domnului Nicolae Bănicioiu, Ministrul Sănătății

Stimate domnule Ministru,

Bunăstarea și sănătatea cetățenilor ar trebui să se regăsească pe agenda tuturor oamenilor de stat. Prin activitatea pe care o desfășurați la Ministerul Sănătății am convingerea că sunteți preocupat de această chestiune, la fel cum sunt și eu!
După cum bine știți, în România există aproximativ 600.000 de persoane infestate cu virusul hepatita C pentru care Ministerul Sănătății dorește introducerea tratamentului interferon free.
Din păcate, deși această intenție este prevăzută în OUG nr. 12/2015 și trebuia să devină realitate încă din luna iulie a acestui an, introducerea tratamentului interferon free în cazurile de hepatita C întârzie, ceea ce crează o stare de revoltă justificată în rândul bolnavilor care au dreptul la un tratament revoluționar, aprobat de Comisia Europeană, dar și de SUA și Canada.
Prin intermediul acestei scrisori deschise vă solicit, domnule Ministru, să cereți departamentelor din cadrul instituției pe care o conduceți, dar mai ales Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, să ia măsurile necesare introducerii, în regim de urgență, a tratamentului interferon free.
Am convingerea că veți da curs solicitării mele și, de aceea, țin să vă mulțumesc în numele celor care suferă de această boală și, în special, a lui Marian Petre, un puști din Vrancea care m-a interpelat pe acest subiect.
                                        Cu stimă,
                    Președintele Consiliului Județean Vrancea
                                    Marian Oprișan

30 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?