Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Vrânceanul care și-a omorât mama cu ciocanul a fost arestat


Codin Dumitrache, de 59 de ani, din satul Râmniceni, comuna Măicănești, care luni și-a omorât mama, a fost arestat preventiv. Pe numele său, magistrații Tribunalului Vrancea au emis, ieri, mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile. „(…) admite propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea pentru arestare preventivă și în consecință: Dispune arestarea preventivă a inculpatului Dumitrache Codin, pentru infracțiunea de omor (…) pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 01.09.2015 și până la data de 30.09.2015 inclusiv. Dispune emiterea mandatului de arestare preventivă pe numele inculpatului. (…) Cu drept de contestație în 48 de ore de la comunicare. Pronunțată în ședință din cameră de consiliu, azi, 01.09.2015”, se arată în soluția instanței.
    Bărbatul a fost reținut luni după-amiază, după ce și-a lovit mama cu un ciocan în cap și apoi a sunat la 112 să anunțe ce a făcut. Discuțiile dintre el și mama sa, Ioana Dumitrache, de 82 de ani, au apărut din cauza faptului că femeia ar fi fost nemulțumită de mâncarea făcută de fiu, dar și pentru că bătrâna intenționa să se interneze într-un azil. Auzind ce are mama sa de gând să facă, bărbatul, care a susținut că aceasta ar fi vrut să-l lovească cu un băț, s-a enervat. S-a dus într-o altă cameră, de unde s-a întors cu un ciocan. A lovit-o de două ori pe femeie în cap, iar aceasta a decedat. „La data de 31 august a.c., ora 15.30, polițiștii din Măicănești au fost sesizați despre faptul că, un bărbat de 59 ani, din localitate, ar fi lovit-o pe mama sa cu un corp dur în cap. Echipa operativă complexă a stabilit faptul femeia, de 82 de ani, locuia în aceeași casă cu fiul ei și pe fondul unui conflict spontan, bărbatul de 59 ani ar fi lovit-o pe mama sa cu un corp dur în cap, iar în urma loviturilor aceasta a decedat. Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore”, a transmis subcomisar Bogdan Toader, ofițerul de presă al IPJ.
    În momentul în care cumnatul bătrânei a văzut ambulanța la poartă și a intrat în casă să vadă ce s-a întâmplat, Codin îi ținea lumânarea aprinsă mamei sale, deși  femeia era decedată. Atunci când a fost scos din sediul poliției și adus la Focșani, Codin a spus că a crezut că este o glumă faptul că femeia a murit în urma loviturilor aplicate de el.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?