Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629
Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629

ULTIMĂ ORĂ: Deputatul PDL Alin Trășculescu reținut pentru luare de mită


   Președintele PDL Vrancea, deputatul Alin Trășculescu, candidat pentru un  nou mandat de deputat a fost reținut, după ce a fost prins în flagrant, sâmbătă seara, în timp ce primea bani de la un om de afaceri. Potrivit unor surse judiciare, Alin Trășculescu a fost prins în flagrant,  în Focșani, de procurorii DNA, în timp ce primea 50 de mii de euro mită de la un om de afaceri din Focșani. Trășculescu era monitorizat de ceva timp de DNA pentru că ar fi cerut mită în schimbul atribuirii unor contracte de lucrări publice în Vrancea. În această încrengătură de dare și luare de mită se mai află și Puiu Corneliu, un apropiat al deputatului PDL. Trășculescu este acuzat și de trafic de influență. Alin Trășculescu candidează pentru un nou mandat de deputat în Colegiul 5 Mărășești.

   Procurorii Direcției Naționale Anticorupție l-au  prins sâmbătă seară, în flagrant, pe deputatul Alin Trășculescu, președintele PDL Vrancea, în timp ce primea mită de la un om de afaceri din Focșani.  În acest moment parlamentarul se află în arestul Poliției Capitalei. Potrivit unor surse judiciare este poate primul caz de parlamentar prins în flagrant de procurorii DNA și reținut, în această situație anchetatorii neavând nevoie de avizul de la Parlament. Trășculescu era monitorizat de ceva timp de DNA pentru că ar fi cerut mită în schimbul atribuirii unor contracte de lucrări publice în Vrancea.
Sâmbătă seara, denunțătorul s-a întâlni cu Alin Trășculescu și cu un intermediar de-al deputatului, respectiv Puiu Corneliu, care ar fi primit banii destinați parlamentarului.
   După ce intermediarul a numărat banii destinați deputatului au intervenit procurorii DNA care au blocat operațiunea. La București a mai fost dus în calitate de martor și Corneliu Puiu, care a asistat la primirea banilor. La sediul DNA Alin Trășculescu a primit ordonanță de reținere pentru 24 de ore. „Procurorii DNA urmează să informeze Ministerul Justiției, instituție care la rândul ei trebuie să sesizeze Camera Deputaților pentru a da aviz pentru arestare. Deputatul poate fi reținut 24 de ore dacă este prins în flagrant cum a fost acest caz dar nu poate fi arestat fără aviz de la Parlament”, au declarat surse judiciare.

   Președintele Consiliului Județean Vrancea și totodată vicepreședinte al PSD, Marian Oprișan, a declarat că este șocat de faptul că Alin Trășculescu se poate afla într-o astfel de situație. El a precizat că, probabil, Alin  Trășculescu nu s-ar fi aflat în această situație dacă nu ar fi văzut acest lucru în PDL. „Am aflat de la televizor și sunt șocat că un tânăr politician, președintele unei organizații județene a Partidului Democrat Liberal, aflat la primul mandat de parlamentar se poate afla într-o asemenea situație. Probabil că dacă nu ar fi văzut aceste lucruri la colegii săi și modul în care PDL a guvernat în ultimii ani și nu ar fi urmat unele exemple, astăzi nu s-ar fi aflat în această situație. În general, dacă nu există o practică și o încurajare că nu ți-se poate întâmpla nimic, nu te apuci de lucruri de genul acesta. Așa cum știm PDL-ul nu prea a avut probleme cu justiția în perioada în care a fost la guvernare. Din nefericire, cred că Partidul Democrat Liberal i-a dăunat foarte mult”, a precizat Marian Oprișan.
   Liderul PSD a mai spus că un astfel de caz nu poate fi soluționat decât în baza unor indicii temeinice și probe, menționând că este nevoie de o instrumentare corectă a cazului de către DNA și magistrați.
   „Nu sunt adeptul justiției la televizor. Prezumția de nevinovăție trebuie să funcționeze dar justiția trebuie să fie lăsată și are obligația de a clarifica situația. Cetățenii români știu foarte bine ce a însemnat PDL pentru România. Încă odată asupra parlamentarilor se aruncă o vină pe care nu toți parlamentarii o au. Majoritatea sunt oamnei corecți și onești”, a adăugat Oprișan.

17 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?