Ediția: Marți 7 Mai 2024 Nr. 6617
Ediția: Marți 7 Mai 2024 Nr. 6617

VIDEO şi GALERIE FOTO: Vrânceancă omorâtă cu ciocanul, de propriul fiu


Un bărbat de 60 de ani, din satul Rîmniceni, comuna Măicănești, și-a omorât mama, ieri, cu un ciocan. Codin Dumitrache, care obișnuiește să consume alcool și care ar mai fi bătut-o pe bătrână și cu alte ocazii, s-ar fi enervat la culme când a auzit că mama sa vrea să plece la azil. A pus mâna pe un ciocan și a lovit-o până când aceasta și-a dat ultima suflare. Apoi, el a sunat la 112 și a anunțat fapta. Rudele l-au găsit ținându-i mamei sale lumânarea aprinsă. După ce s-a efectuat cercetarea locului faptei, trupul neînsuflețit al Ioanei Dumitrache a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală pentru necropsie, iar fiul a ajuns la sediul parchetului pentru a fi audiat. El va fi cercetat pentru omor.

    O bătrână de 83 de ani, din satul Rîmniceni, comuna Măicănești, care toată viața s-a chinuit să-și crească copiii și să-i facă oameni, a fost omorâtă de unul dintre ei, Codin Dumitrache, de 60 de ani. Ieri, bărbatul fusese plecat prin sat, ocazie cu care a consumat alcool. Întors acasă, în urma unor discuții cu mama sa, a lovit-o pe aceasta cu un ciocan în cap, apoi a sunat la 112 pentru a anunța fapta. Rudele, care au văzut ambulanța pe stradă și agitație, ne-au spus că în momentul în care au intrat în casă, Codin îi ținea mamei sale, care era moartă, lumânarea aprinsă. 
    Bărbatului i s-ar fi făcut negru în fața ochilor atunci când mama, cu care se certa frecvent și pe care ar fi bătut-o și cu alte ocazii, după cum ne-au spus vecinii, i-a spus că va merge la azil. Gândul că dacă ea va pleca, el nu va mai avea bani, pentru că trăia din pensia ei, l-ar fi speriat pe bărbat. Acesta a pus mâna pe un ciocan și a început să o lovească. După ce și-a dat seama că femeia nu mai mișcă, a stropit-o cu apă, în speranța că poate își va reveni.
    Tudorel Dumitrache, cumnatul femeii moarte, ne-a spus că în momentul în care a văzut ambulanța și-a dat seama că ceva este în neregulă. Când a intrat în casa cumnatei, Codin era lângă cadavru și ținea în mână o lumânare aprinsă. „Am zis că ne ducem să ne interesăm să se interneze și dacă a zis că nu mai merge, eu am plecat la iarbă. Când am venit, am văzut ambulanța aici. M-am dus acolo și am văzut-o pe ea moartă, iar el îi ținea lumânarea. L-am întrebat ce a făcut și a spus că el crede că a omorât-o”, ne-a povestit cumnatul femeii.

   „Mereu spunea că o omoară”

    O vecină a victimei ne-a spus că bărbatul și-a mai bătut mama, dar și că mereu o amenința că o va omorî. „A mai bătut-o. Acum vreo săptămână era toată vânătă pe mâini. O bătuse el. El o omora din noaptea de Înviere dacă nu sărea un vecin. Și atunci era tot cu ciocanul. Mereu spunea că o omoară, da ea l-a iertat mereu. Zicea că dacă îl dă pe mâna poliției, tot ea trebuie să plătească amenda. Era o femeie tare bună. Te ajuta cu orice și a fost tare chinuită. I-a murit soțul de mult tare și i-a mai murit și o fată, la vârsta de 25 de ani. S-a chinuit cum a putut să-i crească și acum… Ea mai are un băiat, care este plecat”, a povestit vecina victimei.
    De altfel, toată lumea ieșită pe stradă, să vadă ce s-a întâmplat, a avut numai cuvinte de laudă la adresa victimei. Vecinele ne-au spus că „era o mână de om, care a făcut tot ce a putut pentru familia ei”.

   Bărbatul a crezut că „e o glumă”

    Imediat după ce s-a anunțat fapta, Codin, care a muncit în Italia o vreme, a fost luat de polițiști și dus la sediul Postului de Poliție din Măicănești. În momentul în care a fost scos din sediul poliției și urcat în dubă, bărbatul plângea în hohote. El le-a spus jurnaliștilor că „am crezut că-i glumă”, adăugând că nu-i pare bine de cele întâmplate.
    Ajuns la sediul parchetului, el a povestit tot ce a făcut în ziua crimei. A povestit că a fost plecat de acasă, timp în care a trecut și pe la dispensar, pentru a-i face o programare bătrânei la medic, iar când a ajuns acasă s-a apucat să facă ceva de mâncare, pentru că el o îngrijea pe bătrână, care avea probleme de sănătate. În momentul în care i-a pus mamei să mănânce, aceasta ar fi avut nemulțumiri legate de modul în care a gătit fiul. S-au luat la ceartă, iar femeia i-ar fi reamintit că pleacă la azil. Totodată, el le-a spus anchetatorilor că mama sa ar fi pus mâna pe un băț, cu intenția de a-l lovi, moment în care el i-ar fi cerut să stea liniștită și a mers într-o altă încăpere, de unde s-a întors cu ciocanul. A lovit-o de două ori în cap, iar victima a decedat. 
    Aseară, după audieri, procurorul de caz urma să dispună măsura reținerii, iar astăzi bărbatul va fi prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?