Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Concurs interjudețean de creație religioasă, la Panciu


Elevii se mai pot înscrie la ediția a VII-a a Concursului Interjudețean Sfântul Sfințit Mucenic Teodosie de la Mănăstirea Brazi până pe 15 septembrie. Concursul își propune promovarea respectului pentru valorile fundamentale religios-morale, educaționale, culturale, estetice, artistice, sociale și de relaționare competițională. Cei interesați se pot înscrie prin completarea unui formular, accesând linkul http://concursulsfteodosie.wix.com/portal#!participare/colm.
    Concursul are patru secțiuni: Creație digitală, Artă creștină, Cântec de toacă și Muzică psaltică. Secțiunea Creație digitală este pentru elevii din gimnaziu și liceu. Se va realiza o prezentare în Microsoft Office-Power Point pe tema „Mănăstirea din sufletul meu”, cu maxim 20 de slide-uri, care se va trimite pe email la adresa concursul.sf.teodosie@gmail.com, până pe 15 septembrie. La jurizarea din 17 septembrie nu vor fi prezenți și concurenții.
    Secțiunea Artă creștină este împărțită în trei subsecțiuni: Icoană pe sticlă – pentru elevii din clasele primare și gimnaziale, Icoană pe lemn – pentru liceeni și Fotografie artistică religioasă – pentru elevii din gimnaziu și liceu. Subsecțiunile au câte o temă, după cum urmează: primele două – Icoana bizantină, iar ultima – Mănăstirea din sufletul meu. Lucrările se depun personal de participanți la Liceul Teoretic Ioan Slavici din Panciu, în perioada 2-17 septembrie sau se trimit prin poștă până la data de 14 septembrie. Jurizarea va avea loc pe 19 septembrie și nu presupune prezența concurenților.
    La secțiunea Cântec de toacă, participanții vor interpreta o secvență ritmică la toacă, care nu trebuie să depășească două minute. Concursul se adresează elevilor din ciclurile primar, gimnazial și liceal, iar jurizarea va avea loc pe 19 septembrie în curtea Mănăstirii Brazi.
    Secțiunea Muzică psaltică are două subsecțiuni: Interpretare vocală individuală și Interpretare vocală în grup coral, constituit din minim opt membri. La această secțiune se pot înscrie elevi din învățământul primar, gimnazial și liceal. Desfășurarea și jurizarea secțiunii vor avea loc pe 19 septembrie, în curtea Mănăstirii Brazi.
    Premiile se vor acorda în funcție de punctajul obținut, după cum urmează:
Premiul I: 100-95 puncte
Premiul II: 94-90 puncte
Premiul III: 89-85 puncte
Mențiune: 84-80 puncte
    Câștigătorii vor fi răsplătiți financiar, în funcție de secțiunea la care au concurat:
Secțiunea Creație digitală:
Premiul I – 150 lei
Premiul II – 100 lei
Premiul III – 70 lei
Mențiune – 50 lei
Secțiunea Artă Creștină, Subsecțiunile –  Icoană pe sticlă și Icoană pe lemn:
Premiul I – 400 lei
Premiul II – 300 lei
Premiul III – 200 lei
Mențiune – 100 lei
Secțiunea Artă Creștină, Subsecțiunea – Fotografie artistică religioasă:
Premiul I – 200 lei
Premiul II – 150 lei
Premiul III – 100 lei
Mențiune – 50 lei
Secțiunea Cântec de toacă:
Premiul I – 300 lei
Premiul II – 200 lei
Premiul III – 100 lei
Mențiune – 70 lei
Secțiunea Muzică psaltică, Subsecțiunea – Interpretare vocală individuală:
Premiul I – 300 lei
Premiul II – 200 lei
Premiul III – 100 lei
Mențiune – 70 lei
Secțiunea Muzică psaltică, Subsecțiunea – Interpretare vocală în grup coral:
Premiul I – 700 lei
Premiul II – 500 lei
Premiul III – 350 lei
Mențiune – 200 lei
    Susținerea financiară a premiilor corespunzătoare celor 4 secțiuni ale concursului este asigurată de Primăria orașului Panciu și Consiliul Județean Vrancea prin Centrul Cultural. Premierea va avea loc pe 19 septembrie, la ora 15:00, în incinta Mănăstirii Brazi.
    Organizatorii concursului sunt Liceul Teoretic Ioan Slavici – Panciu, Primăria orașului Panciu, Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei prin Protoieria orașului Panciu, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean, Consiliul Județean prin Centrul Cultural și Casa de Cultură a Orașului Panciu.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?