Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

ÎNCHISOARE cu executare pentru un TÂNĂR care visa să devină PREOT


Judecat într-un dosar de înșelăciune, Cristinel Ibriș a fost condamnat la închisoare cu executare. Decizia a fost luată de magistrații Judecătoriei Râmnicu Sărat pe 21 august și nu este definitiuvă. După cum se arată pe site-ul instanței, s-a înregistrat o contestație pe data de 25 august. 
    „(…) contopește pedepsele aplicate, urmând ca inculpatul să execute pedeapsa cea mai grea, de 2 ani și 2 luni închisoare, sporită cu 3 ani și 11 luni închisoare, în total 6 ani și o lună închisoare. În baza art. 104 al. 2 C.p dispune revocarea liberării condiționate de 822 zile, rest rămas neexecutat din sentința penală nr. 311/17.11.2009 a Judecătoriei Rm Sărat definitivă prin decizia nr. 1059/22.10.2010 a Curții de Apel Ploiești și în baza art. 43 al. 1 C.p. dispune executarea acestei pedepse rămasă neecutată alături de pedeapsa rezultantă de 6 ani și o lună închisoare, în total urmând să execute 6 ani, o lună și 822 zile. (…) interzice inculpatului ca pedeapsă complementară drepturile prevăzute de art. 66 al. 1 lit. a și b C.p., respectiv dreptul de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și dreptul de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pe o perioadă de 3 ani, cu începere după executarea pedepsei închisorii. (…) interzice inculpatului ca pedeapsă accesorie drepturile prevăzute de art. 66 al. 1 lit. a și b C.p. respectiv dreptul de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și dreptul de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pe durata executării pedepsei. În baza art. 72 C.p. deduce din pedeapsa aplicată durata reținerii, arestării preventive și a arestului la domiciliu, de la data de 19.11.2014 – 26.06.2015. Dispune emiterea mandatului de executare (…)”, se arată în soluția instanței. 
Mai mult, instanța l-a obligat pe Ibriș, dar și pe alți inculpați din dosar, la plata unor despăgubiri, dar și la plata cheltuielilor judiciare către stat în sumă de 2.500.

   Ibriș, nemulțumit de pedeapsă

    Cristinel Ibriș nu este mulțumit de pedeapsă, el considerând că este mult prea mare. „Pedeapsa mă nemulțumește (…) Deși aveam dreptul, fiind un dosar de înșelăciune, nu mi s-a dispus expertiză contabilă a sumelor respective. Legea spune că împăcarea părților înlătură răspunderea penală, am solicitat aceste lucruri, dar doamna judecător nu m-a lăsat, pentru că trebuia să se suspende procesul timp de trei luni de zile, cât era medierea. Orice cerere am făcut, cererile mi-au fost respinse. Este adevărat, de la Penitenciarul Focșani am fost plasat în arest la domiciliu, dar nu de Judecătoria Râmnicu Sărat, ci de Tribunalul Buzău, în urma contestației. (…) Am încredere în Bunul Dumnezeu și știu că voi merge mai departe cu fruntea sus”, a precizat Ibriș, după ce a aflat la ce pedeapsă l-a condamnat instanța de fond.

   Arestat în urma unor percheziții

    Faptele pentru care a fost condamnat au fost comise anul trecut, anchetatorii acuzându-l pe Ibriș că ar fi falsificat adeverințe de salariat, pe care le-a folosit pentru a cumpăra electrocasnice din mai multe magazine din Focșani și Buzău. La momentul arestării, anchetatorii au spus despre Ibriș că, împreună cu alte persoane din județul Buzău, ar fi solicitat credite în baza unor adeverințe de venit falsificate. Cu documentele falsificate chiar de vrâncean, după cum susțineau polițiștii buzoieni, suspecții ar fi achiziționat produse electrocasnice în valoare de 12.000 de lei, din magazine din Buzău și Focșani. 
Cercetările în dosar au fost efectuate de polițiștii de la Râmnicu Sărat, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de fals și înșelăciune. Ei au fost ajutați de colegii de la Inspectoratul de Poliție Județean Vrancea. Atunci s-au făcut percheziții și în locația  din Focșani în care locuia Ibriș, unde s-au găsit mai multe ștampile și documente ce erau ascunse pe acoperișul blocului.
   

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?