Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

Fiica Marianei Tîrcă, golghetera „Europenelor“


S-a încheiat o nouă ediție a Campionatului European de handbal feminin la categoria U17, care s-a disputat în Macedonia, la care a participat și reprezentativa României, condusă de antrenoarea Mariana Tîrcă. Formația tricoloră a reușit să se califice în semifinalele campionatului, după ce s-a situat pe locul secund, în urma Rusiei, atât în faza preliminară, cât și în cea principală. În lupta pentru prezența în finala mare a competiției, România a întâlnit Danemarca, echipă care pierduse ultimul meci din faza principală, cu Franța, când era, însă, deja calificată în semifinale.
Danezele au dominat partida, adjudecându-și victoria cu scorul de 31-23 (19-14). Din tabăra României, fiica antrenoarei Mariana Tîrcă – Sorina Tîrcă – a fost cea mai bună marcatoare, cu nouă goluri. De remarcat că principala marcatoare a campionatului a fost din tabăra României, Sorina Tîrcă, aceasta încheind întrecerea cu 55 de goluri înscrise, urmată de Bernadett Hornyak (Ungaria) – 53, Karina Sabirova (Rusia) – 50.
Clasamentul final al campionatului a fost următorul: 1. Danemarca, 2. Rusia, 3. Ungaria, 4. România, 5. Slovenia, 6. Croația, 7. Franța, 8. Suedia, 9. Germania, 10. Spania, 11. Norvegia, 12. Olanda, 13. Portugalia, 14. Slovacia, 15. Cehia, 16. Macedonia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?