Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Nepotul decanului Baroului Vrancea, eliberat din arestul IPJ


Laurențiu I., nepotul decanului Baroului Vrancea, Ioan Ioanovici, a scăpat de arestul preventiv. Asta pentru că magistrații Curții de Apel Galați i-au admis contestația formulată împotriva deciziei judecătorilor Tribunalului Vrancea care au respins cererea de înlocuire a arestului preventiv cu controlul judiciar pe cauțiune. Decizia de la Galați este definitivă, așa că Laurențiu I. a părăsit ieri arestul IPJ Vrancea. „Admite contestația formulată de inculpatul Ioanovici Laurențiu. Desființează încheierea de ședință din data de 17.08.2015 pronunțată de judecătorul de drepturi și libertăți de la Tribunalul Vrancea în dosarul nr. 1650/91/2015 și în rejudecare: Admite cererea formulată de inculpatul Ioanovici Laurențiu. (…) înlocuiește măsura arestării preventive a inculpatului Ioanovici Laurențiu cu măsura preventivă a controlului judiciar pe cauțiune pe o durată de 60 de zile, cu începere de la data de 24.08.2015, până la data de 22.10.2015, inclusiv”, se arată în soluția instanței.
    Tânărul a fost obligat de instanță să se prezinte la organele judiciare ori de câte ori este chemat, să informeze de îndată organul judiciar pe rolul căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinței, să se prezinte la organul desemnat cu supravegherea, conform programului de supraveghere întocmit sau ori de câte ori este chemat, să nu părăsească țara decât cu încuviințarea prealabilă a organului judiciar pe rolul căruia se află cauza, dar și să nu comunice cu ceilalți inculpați din dosar și nici cu martorii. „Dispune punerea de îndată în libertate a inculpatului Ioanovici Laurențiu de sub puterea mandatului de arestare preventivă nr. 29/03.08.2015, emis de Tribunalul Vrancea în dosarul nr. 1570/91/2015, (așa cum a fost modificat prin încheierea de ședință din data de 13.08.2015 pronunțată de Curtea de Apel Galați în dosarul nr. 1570/91/2015), dacă nu este arestat în altă cauză. (…) Definitivă. Cercetată și pronunțată în cameră de consiliu, azi, 24.08.2015”, se mai arată în soluția instanței. Cauțiunea a fost de 15.000 lei.
    În același dosar mai sunt arestați șase tineri. Inițial, pe numele lor au fost emise mandate de arestare pentru câte 15 zile, perioada fiindu-le prelungită la 30 de zile, ca urmare a contestației făcute de procurorii DIICOT, contestație care a fost admisă de magistrații Curții de Apel Galați. Cei șapte, inclusiv Laurențiu I., au fost arestați la începutul lunii august, după ce polițiștii de la Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Vrancea, sub coordonarea DIICOT, au organizat un flagrant, apoi au efectuat 10 percheziții în Vrancea și București, la domiciliile suspecților. La percheziții s-au găsit telefoane mobile și cântare electronice folosite în activitatea infracțională, aparatură specifică pentru realizarea unei culturi de cannabis, 2.500 de lei, 50 de g. de cannabis și 5 g. de hașis.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?