Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

Aproximativ 800 de angajaţi vor fi concediaţi de Electrica SA


Electrica SA vrea o reducere cu 7,3% a numărului de personal din filiale prin reoganizarea și/sau restructurarea activității. Aceasta înseamnă aproximativ 800 de angajați. Un prim plan de restructurare va fi prezentat de conducerea companiei Electrica la întâlnirea de săptămâna viitoare cu liderii de sindicat. Aceștia spun că orice restructurare și implicit reducere a locurilor de muncă trebuie să respecte drepturile salariaților. „Acest plan de reorganizare sau restructurare trebuie să respecte contractul colectiv de muncă. Vom avea o întâlnire săptămâna viitoare și probabil că va fi prezentat planul conducerii companiei”, a explicat liderul de sindicat de la Electrica Vrancea, Dumitru Adam (FOTO).
    Din informațiile obținute până acum, Electrica ar viza și o reorganizare a segmentului de servicii energetice. În ultimii ani, investițiile foarte mari derulate la nivelul companiei au redus cheltuielile de
întreținere, implicit și activitatea celor care lucrează aici. Totuși, Electrica estimează pentru acest an o cifră de afaceri de 5,662 miliarde lei și un profit net de 460,7 milioane lei. În 2014, Electrica a înregistrat la nivel de grup o cifră de afaceri de 5,044 miliarde lei și un profit net de 401,4 milioane lei. Grupul Electrica avea, la sfârșitul anului trecut, un număr de 11.740 angajați.
„Printr-un proces firesc de creștere a productivității muncii, bazat pe reducerea naturală a personalului, a reorganizării activității și/sau a restructurării, numărul de personal din filiale se va reduce cu 7,33%, ceea ce va duce la o scădere a cheltuielilor cu salariile și alte beneficii ale angajaților”, arată compania Electrica, potrivit Mediafax.
    Electrica are o arie de cuprindere națională, cu organizare în trei zone, pentru distribuția și furnizarea energiei electrice: Transilvania Nord, Transilvania Sud, Muntenia Nord (din care face parte și județul Vrancea) și la nivel național pentru întreținere și servicii energetice.

   Istoricul Electrica în Vrancea

    Conform site-ului electrica.ro, „Societatea distribuitoare de energie electrică de pe teritoriul județului Vrancea trece de-a lungul timpului prin numeroase transformări: La data de 1 martie 1963 se preiau de către Direcția Energiei Electrice toate instalațiile electrice din exploatarea Sfaturilor Populare Regionale înființându-se Întreprinderea Regională de electricitate Galați din care făcea parte și zona Focșanului. Anul 1968 reprezintă un nou moment important deoarece fostele Întrprinderi Regionale se transformă în Întreprinderi de Rețele Electrice. În anul 1971 instalațiile din zona Vrancea sunt preluate de la IRE Galați de către IRE Bacău. În anul 1983 se înființează IRE Focșani întreprindere județeană de sine stătătoare dar care nu gestiona rețelele de 110KV- 400KV din zonă.
    Prin HGR 1199/12.11.1990 fostul MEE se transformă în Regia Autonoma de Electricitate (RENEL), iar I.R.E. Focșani se transforma in Filiala de Retele Electrice Focșani. Începând cu anul 1998, ca urmare a HGR 365/3.07.1998, prin care R.E.N.E.L devine C.O.N.E.L., F.R.E. Focșani devine Sucursala de Distribuție a Energiei Electrice Focșani. În anul 2000, prin HG 627/2000 se desființează C.O.N.E.L., iar SDFEE Focșani, devine sucursala a S.C. Electrica SA. Conform HGR 1342/2002 privind reorganizarea SC ELECTRICA SA, începând cu data de 10.02.2002, devine Sucursala de Distribuție și Furnizare a Energiei Electrice Focșani – parte componentă a FDFEE „ELECTRICA MUNTENIA NORD”.
    Sucursala de Distribuție Focșani are ca obiect principal de activitate distribuția energiei electrice precum și exploatarea, dezvoltarea sistemelor de distribuție, PRAM, telecomunicații și tehnologia informației.Deține instalații electrice de distribuție în zona de S-E a României, pe raza județului Vrancea.”

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?