Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Mai mulți absolvenți de Drept vor să devină avocați


12 absolvenți de drept s-au înscris la examenul de primire în profesia de avocat, ce se va susține pe data de 14 septembrie la centrul teritorial Galați. Luni a fost ultima zi de depunere a dosarelor de participare, la Baroul Vrancea. Potrivit informațiilor primite de la decanul Ioan Ioanovici, în afară de cei 12 absolvenți de drept, un avocat stagiar s-a înscris la examenul de Definitivat.
    Până pe data de 20 august, barourile vor verifica dosarele de înscriere la examen, iar rezultatul verificărilor se afișează la sediile acestora, urmând ca în perioada 22 – 24 august să fie soluționate contestațiile formulate de candidații cărora li s-a respins înscrierea la examen.
    În cazuri temeinic justificate, cu aprobarea Comisiei Permanente a UNBR, dosarul poate fi completat cu actele ce nu au putut fi procurate din motive imprevizibile și insurmontabile, cu cel mult 5 zile înainte de data examenului. Exclusiv pentru candidații care au susținut examenul de licență în anul universitar 2015 și numai dacă unitățile de învățământ absolvite de aceștia nu au emis diplomele de licență, se admite depunerea adeverinței de absolvire a examenului de licență, eliberată de unitatea de învățământ, în locul diplomei de licență prevăzută la art. 15 alin. 2 lit. b) din Statutul profesiei de avocat. În acest caz nu se cere ca adeverința de absolvire să fie însoțită de foaia matricolă.
     Examenul se va desfășura prin susținerea unei probe tip grilă, iar materiile de examen sunt: organizarea și exercitarea profesiei de avocat; drept civil; drept procesual civil; drept penal; drept procesual penal. Arondarea candidaților pentru susținerea examenului se face în raport de baroul la care s-a depus cererea de înscriere la examen și la care, în caz de primire în profesie, candidatul care a promovat examenul este obligat să se înscrie, fără a putea să se înscrie în alt barou.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?