Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630
Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630

Amenzi pentru aproape 1.500 de șoferi care au comis abateri în trafic


Aproape 1.500 de șoferi au fost amendați de polițiști, ca urmare a neregulilor constatate pe parcursul săptămânii trecute. Astfel, din data de 10 august, atunci când s-a dat startul acțiunii pentru combaterea vitezei excesive, și până duminică, oamenii legii au aplicat în total 1.474 sancțiuni contravenționale, în valoare de 224.298 lei. Dintre acestea, 721 sancțiuni s-au aplicat pentru depășirea limitei legale de viteză, iar restul pentru alte abateri. În ceeași perioadă s-au reținut 55 de permise de conducere, dintre care 13 numai pentru depășirea limitei legale de viteză cu peste 50 de kilometri pe oră. În aceeași perioadă au fost întocmite și 13 dosare penale pentru infracțiuni la regimul rutier. Acțiunea pentru combaterea vitezei excesive va continua și săptămâna aceasta, timp în care radarele din dotarea Poliției Rutiere vor fi amplasate în cascadă.
    Poliția Rutieră recomandă conducătorilor auto să respecte regulile de circulație. Oamenii legii spun că viteza excesivă și cea neadaptată la condițiile de drum reprezintă unele dintre principalele cauze generatoare de accidente rutiere grave produse pe drumurile publice și recomandă tuturor participanților la trafic să respecte regulile de circulație, indicațiile polițiștilor rutieri și să dea dovadă de politețe în trafic! De asemenea, depășirile se efectuează doar atunci când șoferii au vizibilitate și după ce s-au asigurat temeinic că nu există niciun pericol.   
    În ceea ce-i privește pe pietoni, acestora li se recomandă să își ia toate măsurile de precauție pentru a fi siguri că sunt observați în trafic de șoferi. Totodată, ei trebuie  să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă pe la locurile marcate, la culoarea verde a semaforului electric și numai după ce sunt siguri că intenția lor de a traversa a fost observată de șoferi!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?