Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

GALERIE FOTO: Întâlnire cu fiii satului de Zilele comunei Vulturu


Primăria Vulturu a organizat, sâmbătă și duminică, cea de-a treia ediție a zilelor comunei. În cadrul aceleiași manifestări a avut loc și o întâlnire cu fiii satului, eveniment la care au fost prezenți ambasadorul României în Federația Rusă, Vasile Soare, de loc din satul Maluri-Vulturu, și judecătorul la Curtea Constituțională și decanul Facultății de Drept din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, Tudorel Toader. Duminică a avut loc parada costumelor la care au participat locuitorii comunei. Parada a avut loc între Primăria Vulturu și Piața agroalimentară din localitate unde a avut loc un frumos spectacol artistic Manifestările s-au încheiat, aseară, cu un frumos foc de artificii.

    Festivitățile dedicate Zilelor comunei Vulturu au debutat, sâmbătă, cu organizarea unei slujbe de pomenire ținută de un sobor de preoți la monumentul eroilor din centrul comunei. În cadrul aceleiași manifestări a avut loc și o întâlnire cu fiii satului, eveniment la care au fost prezenți ambasadorul României în Federația Rusă, Vasile Soare, de loc din satul Maluri-Vulturu, dar și judecătorul la Curtea Constituțională și decanul Facultății de Drept din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Tudorel Toader, care este de loc din Vulturu. Întâlnirea a debutat cu intonarea imnului național al României de către Corul Pastorala, dirijat de profesorul Dumitru Săndulachi.
    După acest moment solemn, primarul Nicușor Păcuraru a declarat că cea de a treia ediție a Zilelor comunei Vulturu marchează întâlnirea cetățenilor comunei dar și a fiilor satului aflați în alte localități sau alte țări și care nu au uitat localitatea în care s-au născut. „Dumnezeu a vrut ca și în acest an să fim împreună să ne bucurăm de tot ceea ce am făcut în acest timp. Vă mulțumesc pentru participare, sunt foarte mulți fii ai satului prezenți la manifestările noastre, printre acestea se află și fii ai satului care au funcții înalte si care fac ca localitatea noastră să fie cunoscută. Mulțumesc colegilor din primărie, consilierilor care m-au sprijinit și vreau să aveți  încredere că avem multe proiecte care vor intra la finanțare în perioada 2015 -2020 și până nu vedem comuna cu canalizare, asfalt și toate celelalte nu ne lăsam. Declar deschise zilele comunei”, a spus primarul Nicușor Păcuraru.
    Festivitățile au continuat cu un program artistic susținut de corul mixt „Åžtefan Andronic” și corul de copii „Vulturașii”- dirijor Dumitru Săndulachi. Profesorul Dragomir Dumitru a prezentat și recitat imnul comunei Vulturu, iar viceprimarul Adi Vlase  a interpretat muzică folk. În cadrul acelorași manifestări a avut loc lansarea monografiei comunei Vulturu.

   „Am constatat că preferăm să vorbim mobil pe Facebook, ceea ce nu e bine”

    Prezent la eveniment, judecătorul la Curtea Constituțională și decanul Facultății de Drept din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Tudorel Toader a salutat organizarea celei de-a treia ediții a „Zilelor comunei Vulturu”, manifestare care permite întâlnirea și comunicarea dintre fiii satului. Tudorel Toader a susținut că autoritățile locale ar trebui să acorde cuvântul unor oameni care au făcut ceva pentru comunitate. „Multe lucruri s-au schimbat în bine în comuna noastră natală, însă am constatat că uneori nu mai comunicăm între noi și preferăm să vorbim mobil pe Facebook, ceea ce nu e bine. De asemenea, ar trebui ca autoritățile locale să acorde cuvântul veteranilor de război, celor care s-au opus colectivizării, unui tânăr care va duce mai departe spiritul comunei Vulturu. Mă bucur că suntem împreună, felicit primarul pentru această ediție, pe toți cei care au stat în spatele acestei acțiuni. Pentru că prin aceste acțiuni nu facem decât să menținem spiritul comunității în care ne-am format”, a precizat judecătorul la Curtea Constituțională, Tudorel Toader.

   „Se simte nevoia unei mai mari aplecări față de cei care reprezintă trecutul”

    Ambasadorul României în Federația Rusă, Vasile Soare, de loc din satul Maluri-Vulturu, a precizat că va face tot posibilul să fie prezent de fiecare dată atunci când sunt organizate zilele comunei. El a salutat inițiativa de a-i pomeni pe înaintași. „Se simte nevoia unei mai mari aplecări față de cei care reprezintă trecutul, care au luptat pentru noi. Aș fi vrut să văd mai multă lume la această acțiune de aducere aminte și comemorare. Îmi doresc ca la aceste acțiuni să vina mai multă lume din Vulturu. Unii dintre noi venim de foarte departe, dar vrem să participați și dumneavoastră, cei din comuna Vulturu, la întâlnirea cu fiii satului. Dacă nu facem astfel de acțiuni uităm trecutul, nu vedem prezentul și nu ne mai interesează viitorul”, a precizat ambasadorul României în Federația Rusă, Vasile Soare.
    Prima zi a manifestărilor dedicate Zilei comunei Vulturu s-a încheiat cu un program artistic susținut de Lorena Frîncu, „Rapsodia Vultureană”, dar și de Ansamblul instrumental ANIMO din Chișinău.

   Spectacol artistic și foc de artificii

    Cea de-a doua zi a manifestărilor dedicate zilei comunei Vulturu a debutat cu parada costumelor la care au participat foarte mulți locuitori ai comunei. Plecarea a avut loc din fața Primăriei Vulturu și s-a mers prin comună până la Piața agroalimentară din localitate ,unde a avut loc un spectacol artistic susținut de Fanfara „Valurile Dunării” din Galați, Vulturașii Brass Band din Vulturu, ansamblurile folclorice „Altona”, Cerna -Tulcea, „Romanița”, Romanu – Brăila, „Cununița Satului”- Liești – Galați, „Tudorencele”-Salcia – Brăila, „Spicul”-Siliștea – Brăila. Programul a continuat cu Grupul instrumental ANIMO din Chișinău, „Rapsodia Vultureană”, Teodor Damian, Ansamblul „Å¢ara Vrancei” și Maria Alexandra Palade. Manifestările s-au încheiat cu un superb foc de artificii.            

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?