Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650
Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650

Incendiu provocat de un aparat de gătit improvizat


Miercuri, în afară de cele două incendii izbucnite la Focșani și Odobești, pompierii au mai avut alte două intervenții, la Vulturu și Panciu. În ambele situații,  incendiile s-au manifestat la gospodăriile cetățenilor, iar pagubele au fost ceva mai mici decât cele înregistrate la Focșani și Odobești.
    Incendiul de la Vulturu a fost anunțat la ora 12.40, iar în urma acestuia au ars acoperișul unei case de locuit, anexe și bunuri. Se pare că incendiul a pornit de la un aparat de gătit improvizat. „În data de 12.08.2015, în jurul orei 12.40, un apel, primit prin intermediul numărului unic de urgență 112, la dispeceratul integrat ISU – Ambulanță, anunța producerea unui incendiu în comuna Vulturu, la proprietatea numitei O. P. Pentru localizarea și lichidarea incendiului s-au deplasat la fața locului două echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Focșani, cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă și zece subofițeri, care au intervenit în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Vulturu. În momentul sosirii forțelor de intervenție la locul solicitării, incendiul se manifesta la acoperișul locuinței și la anexele gospodărești. În urma incendiului, au ars acoperișul locuinței, construit din lemn cu învelitoare din tablă, pe o suprafață de cca. 40 mp., anexele gospodărești pe o suprafață de cca. 50 mp. și bunurile de uz gospodăresc aflate în anexe (un motofierăstrău și două motocositoare). În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că, cel mai probabil, evenimentul a fost provocat din cauza folosirii unui aparat de gătit improvizat”, a transmis plutonier adjutant Florin Olaru, de la ISU Vrancea.

   S-a aprins furtunul unei butelii

    Incendiul de la Panciu s-a anunțat la ora 13.30, iar pagubele înregistrate au fost ceva mai mici. Aici s-a aprins furtunul de la o butelie, ca urmare a scăpărilor de gaze.
„În data de 12.08.2015, în jurul orei 13.30, un apel, primit prin intermediul numărului unic de urgență 112, la dispeceratul integrat ISU – Ambulanță, anunța producerea unui incendiu în orașul Panciu, izbucnit la proprietatea numitului B. I.
Pentru localizarea și lichidarea incendiului s-a deplasat la fața locului un echipaj din cadrul Stației de Pompieri Panciu, cu o autospecială de lucru cu apă și spumă, un ofițer și trei subofițeri. În momentul sosirii forțelor de intervenție la locul solicitării, incendiul se manifesta la furtunul de alimentare cu gaz al unei butelii. În urma incendiului, a ars furtunul de alimentare cu gaz și s-au degradat aragazul și butelia. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că, cel mai probabil, evenimentul a fost provocat din cauza scăpării de gaze combustibile”
, a adăugat plutonier adjutant Olaru.

    Zeci de pompieri au intervenit la Focșani

    Reprezentanții ISU Vrancea au venit cu precizări și în cazul incendiului din Focșani, unde 29 de pompieri s-au luptat cu focul. Pagubele sunt însemnate întrucât trei case au fost afectate, iar cauza cea mai probabilă a incendiului a fost un scurtcircuit. „Pentru localizarea și lichidarea incendiului s-au deplasat la fața locului 6 echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Focșani, cu patru autospeciale de lucru cu apă, o ambulanță S.M.U.R.D., o autospecială de descarcerare, 2 ofițeri, 1 maistru militar și 26 subofițeri. Până la sosirea pompierilor la locul solicitării, incendiul s-a propagat la alte două gospodării din imediata vecinătate a locuinței cuprinsă de flăcări. În momentul sosirii forțelor de intervenție la locul solicitării, incendiul se manifesta la cele trei gospodării pe o suprafață totală de aproximativ 400 mp. În urma incendiului, au ars: la proprietatea numitei C. A. o anexă și o bucătărie construite din lemn cu învelitoare din plăci de azbociment pe o suprafață de cca. 150 mp, bunurile aflate în interiorul acestora și acoperișul locuinței construit din lemn cu învelitoare din tablă pe o suprafață de cca. 100 mp.; la proprietatea numitei C.E. o magazie din lemn și acoperisul unei bucătării pe o suprafață de cca. 30 mp și acoperișul locuinței construit din lemn cu învelitoare din tablă pe o suprafață de cca. 140 mp.; la proprietatea numitei C.S. peretele din lemn al unei magazii pe o suprafață de cca. 20 mp. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că, cel mai probabil, evenimentul a fost provocat din cauza unui scurtcircuit electric produs de un conductor electric defect”, a adăugat purtătorul de cuvânt al ISU Vrancea.

  Două tone de furaje, arse la Odobești

    La Odobești, suprafața afectată de flăcări, miercuri, a fost foarte mare, respectiv 400 metri pătrați. Pe lângă clădiri, flăcările au mai mistuit și 2 tone de plante furajere. „În momentul sosirii forțelor de intervenție la locul solicitării, incendiul se manifesta la acoperișul unei clădiri nefolosite și o anexă construită din lemn și învelitoare din tablă, pe o suprafață totală de aproximativ 400 mp. În urma incendiului, au ars acoperișul clădirii construit din lemn cu învelitoare din plăci de azbociment  pe o suprafață de cca. 300 mp, anexa construită din lemn cu învelitoare din tablă pe o suprafață de cca. 100 mp. și 2 tone de plante furajere depozitate în anexă. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că, cel mai probabil, evenimentul a fost provocat din cauza folosirii focului deschis în spații deschise”, a mai spus purtătorul de cuvânt al ISU.
    Și paramedicii de pe echipajele SMURD au avut 12 solicitări, miercuri, persoanele care i-au chemat suferind de afecțiuni cardiace, dureri abdominale sau  diferite traumatisme. După ce le-au acordat primul ajutor, paramedicii i-au dus pe bolnavi la spitalele de pe raza județului pentru investigații suplimentare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?