Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

VIDEO: CNI va semna ordinul de începere a lucrărilor la BAZINUL olimpic de înot


Președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, a anunțat ieri că în zilele următoare Compania Națională de Investiții (CNI) va emite ordinul de începere a lucrărilor la bazinul olimpic de înot care va fi construit la Focșani, în Cartierul Sud, în zona în care a funcționat ștrandul. „Fac precizarea că peste câteva zile Compania Națională de Investiții va emite ordinul de începere a lucrărilor la bazinul de înot olimpic pentru copii și tineret, pentru populația județului Vrancea. Bazinul olimpic va fi acoperit și va fi construit în municipiul Focșani. Valoarea investiției este undeva în jurul sumei de 360 de miliarde de lei vechi”, a precizat Marian Oprișan.
    Åžeful administrației județene a arătat că toate investițiile realizate sau aflate în curs de realizare sunt obiective importante pentru standardele de viață a cetățenilor municipiului Focșani și ai județului Vrancea și a precizat că investițiile nu se vor opri aici. Marian Oprișan a precizat că pe lista de investiții ce vor fi demarate se află și aeroportul din Focșani. „Unii pot crede că noi aici în fruntea administrației județene glumim, dar nu am glumit niciodată cu problemele cetățenilor județului Vrancea. Când spunem că în curând Focșaniul va avea aeroport și va avea drum expres, cea mai importantă intersecție de drumuri expres, drumuri care în viitor vor deveni autostrăzi, nu glumim absolut deloc și toate aceste proiecte le vom duce la capăt. Nu există nimic din ceea ce am promis în cariera mea cetățenilor județului Vrancea, nu există nici un obiectiv pe care să-l fi adus în discuție și pe care să nu-l fi realizat sau finalizat în tot acest timp în care cetățenii județului Vrancea mi-au oferit încrederea lor pentru a conduce destinele administrative ale acestui județ”, a spus președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan.
    Proiectul privind construirea unui bazin de înot la Focșani a fost adjudecat prin licitație publică de asocierea SC Construcții Erbașu SRL București-SC Multinvest SRL București, contractul de finanțare fiind deja semnat. Demersurile pentru ca acest proiect să devină realitate au fost făcute de președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan. Lucrările vor fi finanțate de la bugetul de stat, prin cel al Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP), în limita sumelor aprobate anual cu această destinație, bugetul local, precum și alte sume legal constituite. Complexul olimpic va avea 400 de locuri, va fi construit pe o suprafață de 13.601 metri pătrați și va avea un bazin de competiții și un bazin de antrenamente. Suprafața desfășurată a investiției va fi de 5.988 metri pătrați, iar suprafața construită va fi de 3.380 metri pătrați.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?