Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Postul de șef al CAS Vrancea, scos la concurs. Copaci vrea să participe


Postul de președinte director general al Casei de Asigurări de Sănătate Vrancea a fost scos la concurs de conducerea Casei Naționale de Asigurări de Sănătate. Termenul limită de depunere al dosarelor este 21 august, până la ora 17.00, la sediul CNAS. Pe 25 iulie se vor afișa rezultatele selecției dosarelor de concurs pe baza îndeplinirii condițiilor de participare, iar contestațiile se depun la Cabinetul Președintelui CNAS, până la data de 26 august inclusiv. Actualul șef al CAS Vrancea, Mihai Copaci, ne-a declarat că se va înscrie la concurs. „Sigur că mă voi înscrie, pentru că îndeplinesc condițiile manageriale și profesionale necesare”, ne-a spus Copaci (FOTO).
Potrivit publicației de concurs, acesta va consta într-o probă scrisă ce se va desfășura în data de 2 septembrie, începând cu ora 10.00, și interviul, ce se va desfășura în termen de maxim 4 zile lucrătoare de la data susținerii probei scrise. „Proba scrisă se susține din bibliografie. Interviul se va desfășura conform planului de interviu și va fi structurat pe baza unui plan de management pentru atingerea obiectivelor prin execuția indicatorilor de performanță cuprinși în contractul de management, prezentat de candidați, conform Metodologiei aprobate prin Ordinul președintelui C.N.A.S. nr.15/2008, cu modificările și completările ulterioare; planul de management va fi elaborat pentru un an bugetar și va fi adaptat sistemului de asigurări sociale de sănătate. Planul de management în formă scrisă va fi depus odată cu dosarul de înscriere la concurs”, se arată în publicația de concurs.

   CNAS este în proces cu Mihai Copaci 

Reamintim că, în prezent, Mihai Copaci se judecă cu conducerea CNAS chiar pentru postul care a fost scos la concurs. Asta după ce a fost demis în urma unui raport de control întocmit de cei de la CNAS.
Copaci s-a adresat magistraților de la Curtea de Apel Galați, unde a solicitat suspendarea actului administrativ, lucru pe care l-a și obținut, revenind în funcție zilele trecute. „Admite acțiunea. Dispune suspendarea executării Ordinului nr. 474/01.07.2015 și a Ordinului nr. 489/02.07.2015 emise de Casa Națională de Asigurări de Sănătate până la soluționarea cauzei de către instanța de contencios administrativ”, se arată în sentința dată de magistrații gălățeni. 

   Demis de mai multe ori în zece ani

Reamintim că Mihai Copaci a fost demis din funcția de președinte director- general al CAS Vrancea, decizia fiind luată de conducerea Casei Naționale de Asigurări de Sănătate în urma unui control efectuat la începutul acestui an, la o clinică de imagistică și radiologie medicală. Potrivit raportului, clinica respectivă nu ar fi autorizată să furnizeze servicii medicale. „Există un raport de control al CNAS, referitor la documentația trimisă de Direcția de Sănătate Publică privind autorizația sanitară a unei clinici de imagistică, în sensul că furnizorul nu este autorizat să furnizeze servicii medicale. Punctul de vedere al DSP, prin emiterea documentelor în baza legislației în vigoare la CAS Vrancea, a fost că îndeplinește să furnizeze servicii pe CT și RMN. De asemenea, este important de subliniat și faptul că acest furnizor efectuează servicii medicale de urgență, cât și curente pentru Spitalul Județean de Urgență Focșani, în aceleași condiții de autorizare și funcționare. Pentru că cei din corpul de control al CNAS nu sunt de acord cu faptul că noi am acceptat notificarea de funcționare trimisă de DSP, s-a propus, ca măsură, eliberarea mea din funcție. DSP a dat documentele și trebuiau luate în calcul, CAS nu e vinovată pentru un act eliberat de DSP”, ne-a declarat Copaci la începutul lunii trecute.
Mihai Copaci a fost demis de mai multe ori din fruntea CAS Vrancea, acesta contestând de fiecare dată măsura în instanță și câștigând. Cu câteva pauze date de demiteri și de procesele pentru recâștigarea postului, Copaci ocupă funcția cea mai înaltă din CAS Vrancea din octombrie 2006.

7 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?