Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

SAJ Vrancea a primit patru ambulanțe noi


    Parcul auto al Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ) s-a mărit. Patru autosanitare au fost aduse aseară de la Cluj, urmând ca în a doua parte a lunii decembrie să mai fie adusă încă o ambulanță. „Am primit o ambulanță 4×4 Volkswagen și trei ambulanțe 4×2 Citroen Jumper. Mașinile au fost aduse de la Cluj. Ele sunt verificate, dotate cu aparatură medicală. Urmează ca în perioada următoare să le înamtriculăm și să le facem asigurarea, pentru a fi puse în funcțiune”, ne-a precizat managerul SAJ Vrancea, medicul Vitalie Bețișor.
    Reprezentanții insituției spun că mașinile vor fi puse în funcțiune în cel mult trei săptămâni. În a doua parte a lunii decembrie, SAJ Vrancea va mai primi o ambulanță de tip C, denumită și terapie intensivă mobilă. În prezent, unitatea dispune de o singură autosanitară de acest tip. Aceasta este cea mai dotată ambulanță, destinată intervenției medicale de urgență la cel mai înalt nivel și transportului medical asistat al pacientului critic, fiind dotată cu echipamente, materiale și medicamente de terapie intensivă. 
    Ultima repartizare de ambulanțe către  SAJ Vrancea a fost în 2010, când au fost primite două ambulanțe tip B1/B2. În prezent, parcul auto al SAJ Vrancea numără 35 de autosanitare.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?