Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Două proiecte ale elevilor vrânceni, premiate la „InfoEducație”


Ediția a XXII-a a concursului interdisciplinar „InfoEducație”, care a avut loc în tabăra Gălăciuc, s-a încheiat. La concurs au participat 135 de elevi, din 27 de județe, cu 118 proiecte. Participanții s-au înscris cu proiectele lor la cinci secțiuni: pagini Web, software utilitar, software educațional, roboți și multimedia.
    Șase elevi vrânceni au participat la ediția de anul acesta. Andrei Pufu, elev în clasa a X-a la Liceul Teoretic „Ioan Slavici”, Panciu, a concurat cu lucrarea „Atheris.py”, la categoria Software educațional, dar vineri a absentat. Proiectul său reprezintă o platformă educațională care se bazează pe o comunitate și conține cursuri create atât de developerii proiectului, cât și de comunitate și sunt accesibile tuturor. Claudiu Cășăneanu, elev în clasa a IX-a, tot la Liceul Teoretic „Ioan Slavici” din Panciu, a fost descalificat. El a participat cu o lucrare dedicată copiilor de clasa a V-a, „Imperiu Roman- mărire și decădere”, la categoria Software educațional.
Andrei Marin, din clasa a IX-a la Colegiul Național „Cuza” din Focșani, a concurat cu „Aplicație a inteligenței artificiale pentru rezolvarea problemei cubului Rubik”, la secțiunea Roboți și a obținut MENÈšIUNE. Valentin Mocanu și George Neacșu, elevi în clasa a XI-a a Colegiului Național „Unirea” din Focșani, au participat la categoria Web cu proiectul „Clasa virtuală” și au reușit să se claseze pe locul III. Proiectul este conceput pentru a veni în ajutorul profesorilor în prezentarea lecțiilor și examinarea elevilor: lecțiile prezentate de profesor pe laptop sunt transmise în timp real pe dispozitivele elevilor – smartphone, tabletă sau laptop.
Cosmin Cojocaru a concurat cu lucrarea „Te crezi IT-ist?”, la secțiunea Software educațional. Proiectul său e bazat pe ideea jocului „Te crezi deștept?”. Utilizatorul este pus în fața unor întrebări, la care trebuie să răspundă, iar dacă greșește, i se spune doar că răspunsul este greșit, fără a oferi însă și varianta corectă. El nu a obținut nici un premiu.
    Din juriu au făcut parte Marilena Oprea (ISJ Vrancea) – președinte executiv, Sabin Buraga (Conferențiar la Universitatea „Al. I. Cuza din Iași) – președinte și Fâsan Mihail (ISJ Vrancea) – secretar.
   
Câștigătorii ediției de anul acesta sunt:

WEB:
Premiul I: Bogdan Nechifor cu proiectul „SuburbMap”
Premiul II: Ioan-Cătălin Stoian cu proiectul „Platformă anunțuri”
Premiul III: Valentin Mocanu și George Neacșu cu proiectul „Clasa virtuală”
Mențiuni: Mihai Alexandru Mătrăgună cu proiectul „My School’s Page”, David Vultur cu proiectul „e-Voting”, Alin Cristian Neacșu și Viorel Ionuț Mitroi cu proiectul „Territo.me”

EDUCAÈšIONAL:
Premiul I: Diana Marin și Mugurel-Adrian Enache cu proiectul „Learning by Teaching”
Premiul II: Irina Bejan cu proiectul „Pioner în Spațiu”
Premiul III: Diana-Elena Ghinea cu proiectul „Româna e okay!”   
Mențiuni: Andrei Timote Ardelean și Răzvan Mitel Ardelean cu proiectul „Arbore parțial de Cost Minim”, Andrei Stan cu proiectul „Vikingii”, Andrei-Ioan Voinea cu proiectul „Limesul Alutan”

ROBOÈšI:
Premiul I: Marian Stoica cu proiectul „Mâna robotică”
Premiul II: Alin Cristian Neacșu cu proiectul „Explorator PI”
Premiul III: Robert Preda cu proiectul „Acționare Automată și Securizată a Căilor de Acces”
Mențiuni: Andrei Marin cu proiectul „Aplicație a inteligenței artificiale pentru rezolvarea problemei cubului Rubik”, Adrian-Mihai Șerbănescu cu proiectul „Indoor Skydiving Robotizat”, Marius-Nicolae Èšoc cu proiectul „Monitorizare automată a locurilor de parcare”

UTILITAR:
Premiul I: Robert-Mihail Ungureanu și Iulian Petrariu cu proiectul „Dear Comrade”
Premiul II: Ștefan-Cristian Dinescu cu proiectul „3D Adventures”
Premiul III: Alexandru Ionașcu cu proiectul „Coconut”
Mențiuni: Andrei-Ștefan Munteanu cu proiectul „Jungle Blobs”, David Pacioianu cu proiectul „Turnout”, Darius Costolas cu proiectul „Xprotect”, Alexandru Tutea cu proiectul „Red Project”

MULTIMEDIA:
Premiul I: Iancu-George Alexandru cu proiectul „Urbanize”
Premiul II: Andrei Turcu și Diana-Elena Ghinea cu proiectul „Lack of Balance”
Premiul III: Dimitrie Giulescu cu proiectul „Puterea Cuvântului”
Mențiuni: Matei Clipa cu proiectul „Time Thief”, Voicu Babiciu cu proiectul „Cum să-ți furi singur căciula”

    Concursul „InfoEducație” este organizat din 1994 și este dedicat elevilor cu aptitudini și interes pentru crearea aplicațiilor informatice. Se desfășoară în patru etape: pe unitatea școlară, locală, județeană și națională. Pot participa elevii din clasele IX-XII, maxim cinci din fiecare județ, însoțiți de un profesor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?