Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620
Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620

Vrâncean de 25 de ani şi concubinul mamei sale, cetățean italian, ÎMPUŞCAŢI în Italia. ASASINII nu au fost găsiţi


Un tânăr de 25 de ani a murit după ce a fost împușcat în Italia. Nu doar el a fost răpus de focurile de armă, ci și concubinul mamei sale, cetățean italian. Dublul omor a fost comis în ziua de 18 iulie a.c., iar băiatul din satul Pitulușa, comuna Broșteni, a fost deja înmormântat în Italia.
    Potrivit jurnaliștilor de la Gazeta Românească, dublul asasinat a fost comis pe un câmp din Calascibetta, provincia Enna. Italianul în vârstă de 53 de ani, Signorino Marcellino a fost găsit mort la bordul furgonetei pe care o conducea, în timp ce băiatul concubinei sale românce, Alexandru Constantin Matei, a fost împușcat în timp ce încerca disperat să fugă către câmp. „Cei doi ciobani și muncitori agricoli, în jurul orei 6 în dimineața de 18 iulie, se duceau cu furgoneta lor Renault Express pe câmp. Asupra lor a fost trasă o rafală de gloanțe, tânărul Alexandru reușind să fugă însă fiind împușcat la mică distanță. A fost găsit în vegetația de pe marginea străzii, în apropiere de furgonetă. Cadavrele au fost găsite în jurul orei 9.00 de fiul lui Signorino Marcellino”, au scris jurnaliștii de la Gazeta Românească. Potrivit acestora, carabinierii au audiat numeroase persoane considerate în măsură să furnizeze indicații utile anchetei, care este coordonată de Procuratura din Enna. Exclusă, la momentul crimei, era pista mafiotă, anchetele concentrându-se pe neînțelegerile anterioare avute de Marcellino în zonă.
    O româncă le-a scris la momentul respectiv jurnaliștilor de la Gazeta Românească un mesaj conform căruia mama vrânceanului a rămas singură cu doi copii gemeni, dar și că înmormântarea urma să aibă loc la Biserica ortodoxa din Calascibetta, făcând totodată și un apel de solidaritate la comunitatea de români din Italia.
    Ion Alanei, primarul comunei Broșteni, ne-a confirmat vineri că tânărul de 25 de ani este din comuna sa și că se numește Alexandru Constantin Matei. „Băiatul este de la Pitulușa și era în Italia cu mama sa. A fost împușcat și el și concubinul mamei, cetățean italian. Din ceea ce știu a fost deja și înmormântat acolo. Băiatul s-a născut în 1990 după cum figurează în registrele noastre”, ne-a spus primarul Alanei.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?