Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639

Tinerii se pregătesc de alegeri


Consiliul Local al Tinerilor din Focșani se pregătește pentru alegerile ce vor avea loc în data de 4 octombrie, motiv pentru care a fost întocmit deja Regulamentul de organizare și desfășurare. Acesta a fost prezentat ieri colegilor mai mari din Consiliul Local Focșani, care l-au și aprobat.
Astfel, conform raportului proiectului de hotărâre, tinerii cu vârste cuprinse între 15 și 17 ani sunt aleși pentru un mandat de doi ani prin vot universal, direct, egal, secret și liber exprimat. Alegerile în urma cărora vor rezulta 21 de tineri consilieri, vor fi oragnizate în 12 circumscripții electorale, pe baza scrutinului uninominal. „Rezultatul alegerilor pentru calitatea de consilier și funcția de primar va fi constat și comunicat de către Comisia de validare a Consiliului Local al Municipiului Focșani în ședință”, se arată în raportul proiectului de hotărâre.
Pentru buna desfășurare și organizare a alegerilor CLT, aleșii locali au aprobat ieri și alocarea sumei de 4.752 de lei. Cu acești bani se va organiza o conferință de presă, cursuri de formare a voluntarilor, organizarea efectivă a alegerilor, care cuprinde achiziționarea buletinelor de vot, procese vorbale, diplome și alte materiale necesare. De asemenea, în perioada 3-8 septembrie, un grup de șase elevi din cadrul CLT va participa la Reuniunea națională PAL-TIN 2011, cu tema „Consiliul Local al Tinerilor – portavocea tinerilor din comunitate”. Întâlnirea va avea loc la Râșnov și reprezintă un schimb de experiență între Consiliile Tinerilor din țară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?