Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

Poștașul vrâncean bănuit de înșelăciuni prin metoda „Accidentul” a fost ARESTAT


Poștașul din comuna Fitionești, Iulian Sorin N., săltat joia trecută de mascați,  dus la IPJ Brașov pentru audieri și reținut în aceeași zi, a fost arestat preventiv. Potrivit informațiilor primite ieri, de la purtătorul de cuvânt al IPJ Brașov, vrânceanul în vârstă de 36 de ani, a fost arestat preventiv pentru o perioadă de 30 de zile.
El a fost reținut joi, după ce la Fitionești s-au făcut percheziții. Poștașul a fost singurul vrâncean vizat în dosarul de înșelăciuni prin metoda accidentul și singurul reținut și arestat din dosar. „În data de 30.07.2015 (…) s-au efectuat opt percheziții, dintre care trei în Penitenciarul de Maximă Siguranță Galați, trei în municipiul Galați, una în județul Vrancea și una în municipiul Brașov. Cu ocazia perchezițiilor, au fost ridicate mai multe mijloace de probă, telefoane mobile, cartele, încărcătoare improvizate și obiecte artizanale confecționate pentru împungere/tăiere. Polițiștii au puse în executare patru mandate de aducere, iar în urma audierilor efectuate a fost reținut un vrâncean de 36 ani, sub aspectul comiterii infracțiunii de înșelăciune (…)”, se arăta într-o informare a IPJ Brașov.
    Perchezițiile s-au făcut joi dimineață, într-un dosar aflat în lucru la IPJ Brașov, în care există suspiciunea că mai multe persoane au câștigat sume considerabile de bani din înșelăciuni prin metoda „Accidentul”. Potrivit anchetatorilor, în anul 2015, persoanele bănuite ar fi indus și menținut în eroare mai multe victime cu privire la producerea unor accidente rutiere în care au fost implicate rude ale acestora. Cei în cauză ar fi determinat persoanele prejudiciate să depună bani în conturi ale unor societăți de transfer rapid de bani sau să-i predea personal, în scopul rezolvării favorabile a situației juridice a presupusului autor al accidentului. Activitatea infracțională ar fi fost planificată și coordonată de persoane condamnate pentru infracțiuni grave, iar activitatea de colectare a sumelor de bani era realizată prin interpuși. Cei din urmă erau, de regulă, persoane defavorizate sau fără venituri, care ar fi păstrat un comision, restul banilor fiind împărțiți de persoanele care organizau înșelăciunile. Prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională este estimat la 300.000 de lei.

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?