Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

Peste 600 de posturi şi catedre, libere în unitățile de învățământ din județ


    Sute de posturi și catedre sunt disponibile în unitățile de învățământ din județ. După ce a avut loc repartizarea cadrelor didactice pe posturi titularizabile, în ședința publică din 27 iulie, Inspectoratul Åžcolar Județean (ISJ) a actualizat lista posturilor și catedrelor vacanțe din județ. Potrivit listei, care conține 618 posturi, cele mai multe sunt în mediul rural, dar sunt și posturi libere în mediul urban. Cele mai multe locuri disponibile sunt pentru învățători, 59 la număr, și educatoare, 40 la număr.
    Catedre disponibile în Focșani sunt chiar la colegii de prestigiu, unele chiar și pentru limba și literatura română. De exemplu, la Colegiul Național „Al. I. Cuza” sunt disponibile 14 ore pe rezervarea inspectoarei de specialitate Silvia Chelariu, la Colegiul Tehnic „Edmond Nicolau” este liberă catedra de un profesor titular, care se află în concediu fără plată, iar la Åžcoala „Åžtefan cel Mare” mai este disponibilă jumătate de normă. Åži la disciplina matematică sunt disponibile ore în Focșani. De exemplu, la Colegiul Cuza și la Åžcoala Gimnazială „Ion Basgan”, dar și la Centrul pentru Educație Incluzivă „Elena Doamna”. În total, sunt libere 27 de posturi, dintre care un post este de matematică-fizică, la Centrul pentru Educație Incuzivă Măicănești. Posturi disponibile sunt și la Colegiul Unirea, pe catedra de Limba Latină și educație muzicală.

Posturi libere de profesori de muzică, educație plastică, religie și informatică

    Cele mai multe catedre disponibile în Focșani sunt la Liceul de Artă care caută specialiști în muzică instrumentală. De altfel, la nivelul județului sunt foarte mult posturi disponibile în disciplinele educație muzicală, educație plastică, educație tehnologică, educație fizică și sport, dar și religie. Și profesorii de informatică sunt la mare căutare, fiind disponibile 30 de posturi.
    Toate aceste posturi vor intra în etapa de detașare care va avea loc în luna august, apoi candidații care au note mai mari de 5 vor putea fi repartizați în ședința care va avea loc în aceeași lună. Astfel, următoarea ședință publică de repartizare a suplinitorilor în învățământ va avea loc pe 25 și 26 august, în sala de ședințe a Inspectoratului Åžcolar Județean. Profesorii repartizați în această etapă vor ocupa catedrele pe perioadă determinată, ca suplinitori calificați.
    Reamintim că nu toate cadrele didactice care au obținut minim 7 la examenul de Titularizare de anul acesta au și primit un post în cadrul ședinței publice ce a avut loc pe 27 iulie, la sediul Inspectoratului Åžcolar Județean Vrancea, pentru ocuparea catedrelor pe perioadă nedeterminată. Au fost cazuri în care profesorii prezenți la ședința de repartizare nu au avut niciun post disponibil, dar au fost și situații în care au renunțat la catedră. Din cele 44 de posturi titularizabile, au fost ocupate 27.
    LISTA cu posturile și catedrele neocupate AICI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?