Ediția: Marți 7 Mai 2024 Nr. 6617
Ediția: Marți 7 Mai 2024 Nr. 6617

Profesorii trebuie să completeze declarația că nu fac meditații contra-cost cu elevii de la clasă

Până la data de 31 decembrie a fiecărui an, toți profesorii au obligația să completeze declarația că nu fac meditații cu elevii de la clasă, potrivit unui ordin publicat, vineri, 19 ianuarie, în Monitorul Oficial. Este vorba despre ordinul nr. 3.051 din 11 ianuarie 2024, document prin care a fost aprobată procedura pentru completarea declarațiilor de interese de către personalul didactic de predare. Ordinul intră în vigoare de la 1 februarie 2024.

În sistemul de învățământ românesc sunt 212.332 de cadre didactice, potrivit datelor din august 2023 ale Ministerului Educației. Toate aceste cadre didactice, personal didactic de predare, ar trebui să depună această declarație de interese. Practic, în modelul de declarație (…), publicat în Monitorul oficial, profesorii vor scrie care sunt școlile și clasele la care predau, după care semnează că nu fac „activități de pregătire suplimentară contra-cost pentru elevii de la clasele la care predau”.

Ce înseamnă declarația de interese, potrivit procedurii

a) declarație de interese — documentul scris, redactat pe propria răspundere, prin depunerea căruia cadrul didactic de predare confirmă că asigură echitate și obiectivitate în activitatea de predare-învățare-evaluare și că nu desfășoară activități de pregătire suplimentară contra cost pentru elevii de la clasa/clasele la care este încadrat în anul școlar în curs;

b) meditații — activitățile de pregătire suplimentară contra cost pentru elevii de la clasa/clasele la care este încadrat personalul didactic de predare;

c) responsabil pentru declarațiile de interese — persoana responsabilă cu asigurarea implementării la nivelul unității de învățământ a prevederilor prezentei proceduri privind declarațiile de interese.

Conform ordinului publicat în Monitorul Oficial, profesorii declară în scris, pe propria răspundere, că nu desfășoară activități de pregătire suplimentară contra cost pentru elevii de la clasă. (…)

(…) Art. 20. — „(1) Nedepunerea declarațiilor de interese în termenele prevăzute de prezenta procedură, precum și nedeclararea activităților de pregătire suplimentară (meditații) pentru elevii de la clasa/clasele la care este încadrat personalul didactic de predare sau declararea acestora cu trimitere la alte înscrisuri constituie abatere disciplinară.

Sursa: https://www.edupedu.ro/

Articolul integral pe – https://t.ly/ioz9q

Foto cu rol ilustrativ, sursa: Max Fischer – https://www.pexels.com/ro-ro/

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?