Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625
Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625

Liviu Dragnea, despre viitorul PSD: Vom gândi un nou proiect pentru societate


Președintele interimar al Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea, a prezentat joi, într-o conferință de presă, principalele direcții de acțiune ale PSD pe termen scurt și mediu, afirmând că trebuie gândit un nou proiect politic pentru societate. „Vom gândi un nou proiect politic, un nou proiect pentru societate, vom deschide partidul la o dezbatere despre modernizarea stângii, a societății românești și pentru aceasta vom aduce alături de partid intelectuali de stânga, chiar dacă uneori ne critică. Există atât de mulți oameni de valoare în România, care vor să-și aducă aportul la construcția unui proiect de societate și care, din păcate, nu au unde să se exprime”, a declarat Dragnea.
    El a adăugat că PSD va contribui activ la realizarea unui climat politic în România, diferit de ce a fost până acum, care să fie caracterizat de un dialog constructiv atât între partidele politice, cât și între Președinție, Parlament și Guvern. „Și asta, pentru a realiza împreună marile proiecte de țară”, a subliniat Dragnea. Potrivit acestuia, va fi acordată o atenție deosebită stimulării tinerilor pentru a se implica în politică și în viața de partid, fie ca membri, fie ca simpatizanți. „Vom instituționaliza în mod foarte clar calitatea de simpatizant, pentru că sunt mulți tineri care vor să susțină acest partid, dar care nu țin neapărat să se înregimenteze politic. De asemenea, trebuie să pregătim o nouă generație de lideri tineri, o generație care să vină după generația de succes reprezentată de Victor Ponta și vom genera și intensifica dezbateri cu tineri și despre tineri, mai ales în mediul online”, a declarat Liviu Dragnea.
    Președintele interimar al PSD a anunțat că vor fi reactivate cluburile social-democrate din țară, în special în jurul tinerilor și nu numai. Referindu-se la relația dintre miniștri și grupurile parlamentare ale PSD, el a spus că această comunicare va funcționa mai bine. „Miniștrii vor comunica mai bine și mai des cu grupurile noastre din Parlament, pentru ca deputații și senatorii din PSD să fie informați în mod continuu despre acțiunile guvernamentale ale acestora și pentru ca prim-ministrul să fie informat mult mai bine despre punctele de vedere și părerile parlamentarilor care susțin Guvernul. Vom realiza o Carte Albă a guvernării, prin care toți cetățenii României să fie informați de toate realizările Guvernului condus de Victor Ponta”, a menționat Dragnea.
    Cât privește comunicarea internă, el a spus că va fi reluat sistemul de videoconferințe cu filialele din țară. În context, el a precizat că va fi realizat un newsletter săptămânal, online, care va cuprinde informații de interes pentru partid și care va crea posibilitatea ca toți membrii formațiunii care îl vor citi să posteze comentarii și propuneri la informațiile ce vor fi cuprinse în acesta.
    Referitor la gestiunea carierei, Liviu Dragnea a anunțat că va fi înființat un departament de resurse umane care va gestiona o bază de date complexă, ce va cuprinde o fișă pentru fiecare membru de partid, din care să reiasă în special pregătirea profesională, competențele acestuia, abilitățile de comunicare și de organizare, „pentru ca atunci când partidul va fi pus în situația să susțină, într-o funcție, indiferent de la ce nivel, un membru de partid, să aibă garanția că îl alege pe cel mai bun”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?