Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629
Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629

Doi polițiști de la Garoafa, anchetați de procurori, mutați în alte comune


Doi din cei trei subofițeri de la Postul de Poliție Garoafa, asupra cărora planează suspiciunea că au comis ilegalități și fac obiectul unui dosar care se află în lucru la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea, au fost mutați la alte posturi de poliție. Decizia a fost luată la nivelul IPJ Vrancea, considerându-se că situația de la Garoafa a afectat imaginea poliției. Unul dintre lucători a ajuns la Postul de Poliție Răstoaca, iar celălalt la Sihlea. În locul lor a fost adus un alt polițist, de la Slobozia Bradului, și urmează să mai ajungă un altul începând cu data de 1 august a.c. pentru ca schema de la Garoafa să fie completă.
    Până acum, poliția nu a fost informată de către procurorul de caz cu privire la începerea urmării penale împotriva vreunuia dintre lucrători, ceea ce înseamnă că cercetările sunt efectuate tot pentru faptă. „Având în vedere evenimentele care fac obiectul cercetărilor efectuate de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea, doi dintre lucrătorii implicați de la Postul de Poliție Garoafa au fost mutați, cu acordul lor, la alte posturi de poliție. Aceștia desfășoară activități specifice fișei postului în localitățile în care au ajuns, iar în raport de evoluția cercetărilor vor fi dispuse măsurile legale în vigoare”, ne-a declarat comisarul șef Vasile Marin, șeful Serviciului de Ordine Publică din IPJ Vrancea.
    În ediția din data de 24 iunie a.c., „Monitorul de Vrancea” a prezentat în exclusivitate situația de la Postul de Poliție Garoafa, unde trei lucrători sunt bănuiți că și-au încălcat atribuțiile de serviciu. La momentul respectiv, sediul Postului de Poliție din comuna Garoafa și locuințele a trei subofițeri au fost percheziționate de ofițerii Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Teritorial Vrancea și de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea. Perchezițiile s-au făcut într-un dosar care vizează fapte de abuz în serviciu, fapte ce au avut ca urmare obținerea unor foloase materiale, după cum ne-au spus anchetatorii la momentul respectiv.
    După percheziții, toți polițiștii de la Postul de Poliție Garoafa au ajuns la sediul Parchetului pentru a da declarații. Prim procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea, Florin Èšîrlea, ne-a confirmat atunci că s-au făcut percheziții la sediul Postului de Poliție, dar și la domiciliile lucrătorilor. „În cauză a fost începută urmărirea penală pentru fapta de abuz în serviciu ce a avut ca urmare obținerea unor foloase materiale. Dimineață au fost efectuate percheziții la sediul Postului de Poliție și la subofițerii vizați, urmând ca aceștia să fie audiați de procurorul de caz la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea”, ne-a precizat prim-procurorul Èšîrlea la momentul acțiunii.
    Pe surse am aflat la momentul declanșării acțiunii că în acest dosar ar exista suspiciunea că în urmă cu ceva timp s-ar fi confiscat o cantitate de materiale neferoase, de la o persoană care nu a putut justifica proveniența acesteia. Ulterior, materialul neferos ar fi fost valorificat, fără drept, iar suma obținută ar fi fost împărțită. De asemenea, tot pe surse, am aflat și că procesul verbal întocmit la momentul confiscării materialului neferos ar fi fost găsit acasă la unul dintre lucrători și nu la post așa cum ar fi trebuit.

12 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?